Opgave voorjaarscompetitie uiterlijk 5 december

De opgave voor de voorjaarscompetitie 2009 is een maand eerder dan vorige jaren. Teams kunnen zich tot uiterlijk 5 december 2008 opgeven bij verenigingscompetitieleider Willem Kraaij. Zijn adresgegevens staan op het opgaveformulier voor de voorjaarscompetitie 2008 en dat vindt u hier. Aangezien de definitieve lijst met competitiesoorten nog niet beschikbaar is en er weinig tot geen verandering zullen zijn, kunnen de teams ook gebruikmaken van het overzicht van 2008.

Tijdens de evaluatie van de voorjaarscompetitie 2008 bleek dat veel verenigingen de wedstrijduitslagen niet tijdig doorgeven. Tennisvereniging AKkrum was een positieve uitzondering. Het aantal deelnemende teams liep een tikkeltje terug, met name bij de grote verenigingen. In totaal zijn in de regio Noordoost 14.000 wedstrijden gespeeld.

De versoepelde invallersregeling van 2008 wordt in 2009 aangepast. Reden is dat er nogal misbruik van is gemaakt.

Scholing

Als er voldoende belangstelling is dan organiseert Tennisvereniging Akkrum  een bijeenkomst over spelregels, toegespitst op de competitie. In eerste instantie is de bijeekomst bedoeld voor de aanvoerders, maar als er voldoende plek is, dan zijn ook andere leden welkom.

Geplaatst op zaterdag 27 september 2008.