Sfeervolle wijnproefavond
Tennisvereniging Akkrum

De eerste wijnproefavond van Tennisvereniging Akkrum op vrijdagavond 9 december 2005 is meer dan geslaagd. Met 36 wijnproevers, een professionele connaisseur, een uiterst sfeervol aangeklede accommodatie en veertien te proeven wijnen kan de organiserende sponsorcommissie terugzien op een prachtavond. Het getal van dertig in het voor bestelde doosjes wijn (à zes flessen) werd in de loop van de avond opgekrikt naar zeventig. Daardoor blijft er een heel redelijk bedragje over voor de clubkas.

Dat start van het winterprogramma 2005/2006 kon niet sfeervoller. Ferencz Deli van De Oude Wijnhoeve in Oudeschoot verzorgde een informatieve en vlotte inleiding over de wijnen die hij in zijn assortiment heeft. Deli importeert en verkoopt wijnen en gedistilleerd uit heel veel landen.

Tijdens de wijnproeverij in de kantine van de tennisvereniging liet hij de aanwezigen een keur aan verschillende merken en soorten proeven. Allerlei wijnen - van wit, rosé en rood - uit diverse landen waren vertegenwoordigd, van Frankrijk en Hongarije tot Chili, Zuid-Afrika, Mexico en Argentinië. De flessen wijn werden verkocht in dozen van zes stuks, maar de mogelijkheid bestond om met meerdere personen een doosje te kopen. Qua prijs varieerden de meegebrachte wijnen van 4,95 tot een veelvoud daarvan per fles. De duurdere wijnen smaakten ook het best, aldus de aanwezigen.

De sponsorcommissie zorgde voor een hapje in de vorm van stokbrood, kaasjes, tapenade en olijven. Ook de prachtig en sfeervolle aangeklede kantine - met dank aan Ria Rudolphi - droeg bij aan de meer dan geslaagde avond.

Foto's van de wijnproeverij staan op deze pagina.