Baan drie eindelijk open

Baan drie is eindelijk open. Op donderdag 10 april zijn de nieuwe zakken keramisch gravel op het kunstgrastapijt uitgestrooid. De volgende ochtend zijn de netten geplaatst en vanaf dat moment kon er weel volop worden getennist. De ingebruikname is zo'n vijf maanden later dan gepland. Met name het natte weer gooie roet in het eten.

Begin april mislukte het afronden van de werkzaamheden ook al. De leden van Tennisvereniging Akkrum moesten andermaal geduld doen. Alle elf zakken met keramisch gravel, die de afgelopen winter op de parkeerplaats stonden, bleken kleddernat. Uit sommige zakken liep een gravelkleurige brij, zoveel regenwater had zich met het strooisel vermengd. De medewerkers van Oranjewoud en Van Leur Sports konden onverrichterzake naar huis.

Voorzitter Jan Prange, die de werkers die vrijdagochtend in begin april van koffie voorzag, baalde toen als een stekker. ,,Nu moeten we opnieuw wachten totdat ze aan de slag kunnen. Het moet niet gekker.'' Een woordvoerder van Van Leur Sport, die samen met de onderaannemer J en E Sports werkt, had het liever anders gezien. ,,Een zak was nog wel droog, maar die anderen waren kleddernat. We hebben nog wel geprobeerd om een laagje aan te brengen, maar omdat het zo nat is, kunnen we dat niet met de trekker en borstel tussen de vezels van de grasmat borstelen.

De nieuwe zakken keramisch gravel moesten uit Duitsland komen. 

Bij de foto:

Een medewerker van Van Leur Sports trekt de spanbanden aan. Hij kwam speciaal vanuit Rotterdam naar Akkrum, maar kon alle materieel weer op auto's laden.
Aanleg baan drie mislukt

Foto: Persbureau Noordoost te Heerenveen

Geplaatst op 06-04-2008; Revisie op 18  april 2008