Geld uit Poiesz-pot voor tennis
Jubilerende Poiesz: € 864 voor tennis
Tijdens een spetterende gala-avond van supermarktketen Poiesz in het WTC Expo in Leeuwarden heeft Tennisvereniging Akkrum een bedrag van 864 euro gekregen. Voor de derde keer organiseerde het winkelbedrijf de jeugdsponsoractie voor verenigingen in zijn werkgebied. Het was de eerste keer dat de tennisvereniging meedeed.

Namens Tennisvereniging Akkrum waren Bettine Kuipers, haar dochter Jesca Goerres, Elly Bijlsma en haar dochter Carlien naar de feestelijke avond in Leeuwarden gekomen. De optredens van de popgroep CH!PZ en het house- en jumpduo Jeckyll and Hyde zorgden voor een swingende zaal, die met duizenden jeugdleden en hun begeleiders was gevuld.

Meer dan 350 verenigingen kregen in totaal € 354.000 uitgereikt. Het geld mogen ze besteden aan jeugdactiviteiten. Voor elke sponsormunt die de klanten bij de boodschappen kregen en in de buis van hun favoriete vereniging stopten, kregen de clubs een bedrag.

Ook andere verenigingen uit Akkrum kregen geld uit de Poiesz-pot. Daarbij waren onder andere gymnastiekvereniging Hercules. kaatsvereniging Us Keatsen en ijsclub Foarút. Voetbalvereniging Akkrum kwam met € 1260 net te kort om de geldcheque op het podium uitgereikt te krijgen. De meest favoriete vereniging verdiende met de actie € 2121.

Geplaatst op vrijdag 18 april 2008