Tennis en voetbal mogen defibrillator

van stichting Akkrum Centraal gebruiken

Tennisvereniging Akkrum krijgt vanaf september de beschikking over een defibrillator, een apparaat waarmee door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt soms weer op gang kan worden geholpen. Op veel plaatsen waar meerdere mensen samenkomen, zien we op dit moment uit voorzorg dergelijke apparaten  verschijnen.

De stichting Akkrum Nes Centraal schaft het apparaat aan en gebruikt het bij de door haar georganiseerde evenementen, zoals Slingeraap en Mastklimmen. De defibrillator wordt bij de Voetbalvereniging Akkrum  gestald. Voorwaarde voor de beschikbaarstelling van de defibrillator is dat de beide verenigingen bijdragen in de kosten van de aanschaf.

Vanaf eind september, begin oktober zal het apparaat in de voetbalkantine worden geplaatst, waarschijnlijk in het ballenhok. Met een sleutel kunnen de voetballers en tennissers daar toegang tot krijgen. Tijdens een speciale voorlichtingsbijeenkomst in oktober in de tenniskantine kunnen zowel tennissers als voetballers tekst en uitleg over het gebruik van het apparaat krijgen. Iedereen is daar welkom.

Op de site www.tvakkrum.nl zullen datum en tijd worden gepubliceerd. Daarnaast worden in de hal van het clubgebouw van Tennisvereniging Akkrum de nodige instructies opgehangen. Daarop staat onder andere waar de defibrillator in geval van nood precies is te vinden.

Geplaatst op vrijdag 29 augustus 2008.