Extra kosten onderhoud
door alg- en mosgroei
Ingenieursbureau Oranjewoud is begin september gestart met het jaarlijkse onderhoud aan de nieuwe banen. Het gaat om werkzaamheden die aan de tien jaar garantie op de banen zijn gekoppeld. Als gevolg van aangroei van mos en algen langs de randen krijgt de tennisvereniging  te maken met extra onderhoudskosten.

De medewerkers van Oranjewoud constateerden dat aan de rand van de banen relatief veel mos en alg in zowel het tapijt als het keramisch gravel zit. Het deel dat bespeeld wordt, is prima. Oranjewoud is direct gestart met het verwijderen van de bevuilde infill, echter door het slechte weer moesten de werkzaamheden  worden gestopt. De werkzaamheden werden dinsdag 15 september voortgezet. Aan de randen van de banen is een deel van het keramisch gravel al verwijderd.

Vegen
De leden kunnen gewoon doorspelen, maar met het vegen van de banen is het even opletten geblazen. Uitsluitend het speelgedeelte mag worden geveegd

Aangezien er voldoende zon op de banen kan komen, is de algen- en mosgroei het gevolg van het feit dat aan de randen te weinig wordt gespeeld. Hierdoor kan mos en alg zich aan het gravel en het tapijt hechten. Gevolg is dat er nieuwe gravel moet worden gebruikt. Dit zal extra kosten met zich meebrengen.
 
De scheve netpaal van baan 2 en de ruimte tussen baan en hek van banen 1 en 2 (waardoor ballen 'ontsnappen') worden doorgegeven door het aanlegteam van Oranjewoud. De tennisvereniging krijgt binnenkort te horen wanneer dit kan worden aangepakt.

Geplaatst op zondag 6 september 2009, updat vrijdag 18 september 2009