Negen Akkrumers strijden om titel in
jeugdkampioenschap Boarnsterhim

Negen leden van Tennisvereniging Akkrum strijden mee om de titels in de Jeugdkampioenschappen van Boarnsterhim. Ruim veertig jeugdleden van tennisverenigingen in de hele gemeente hebben zich opgeven.  Komende zondag, dinsdag en woensdag zijn de voorrondes. De poulewedstrijden worden op verschillende banen in de gemeente gehouden, waaronder die in Akkrum. Op zondag 27 september is de finaledag in Grou.

De eerste wedstrijden in Akkrum worden zondag a.s. vanaf 10.00 tot circa 15.00 gespeeld. De banen zijn dan gesloten voor recreatiespelers. Dinsdagmiddag om 17.00 uur wordt een wedstrijd gespeeld en woensdag van 18.00 tot circa 21 uur op twee banen.

Als gevolg van onder andere blessures vallen twee jeugdspelers uit Akkrum in. Ysbrand Dijkstra en Thomas Pot, die tot nog toe op 3/4-veld spelen, maken daardoor hun debuut in de C-klasse op het grootveld. De organisatie is bijzonder in haar nopjes met de bereidwilligheid van het duo om in te vallen.

De andere deelnemers zijn Femke Koning (mini), Thom-Ivar en Martijn van Dijk en Jelle Brouns (alledrie 3/4-veld), Ineke Koning (grootveld C), Silke de Bos en Jorrit de Haan (grootveld B).

Geplaatst op vrijdag 18 september 2009.