Groeiend tal deelnemers aan
tenniskampioenschap Akkrum

AKKRUM - Na een aantal jaren van daling is het aantal deelnemers aan de clubkampioenschappen van Tennisvereniging Akkrum groeiende. Na twee jaar rust kon vorig jaar voor het eerst weer om de clubtitels worden gestreden. Toen deden een kleine dertig leden mee. Dit jaar waren het er inclusief invallers een kleine vijftig. De enthousiaste inzet van de organiserende commissies droeg enorm bij aan het bijzonder sfeervolle toernooi van twee weken.

Na de zinderende finale van 2008 was de nummer twee van toen, Rikus Rudolphi, er dit jaar op gebrand om titelverdediger Alex de Haan te verslaan. Een lichte blessure weerhield hem er van. De eerste set was met 6-4 voor De Haan, die de tweede set liet schieten (0-6) om in de beslissende tie-break toe te slaan (10-6). In de dames enkel pakte Sandra Lettinga de titel. Eerder die week in de poulewedstrijd delfde ze nog het onderspit tegen de uiteindelijke nummer twee Colette Govaars.

Heel spannend werd de strijd om de titel in het herendubbel. Pieter Hania en Anne Dijkstra bleken oppermachtig. Titelverdediger Alex de Haan kwam met Henk Mulder tot twee keer toe met 4-1 voor te staan, maar moest beide sets uiteindelijk met 4-6 aan de tegenpartij laten. Daardoor kregen Marcel van der Werff en Taeke Westra een kans, maar het verdedigende spel van de uiteindelijke winnaars bleek voor deze tenniskanonnen desastreus.

Colette Govaars en Corinne Bos bleven in het dames dubbel Merel Jagersma en Fransiska Mast de baas. Bij de veteranen dames werden Tineke Smit en Riek Klijnsma eerste. Janke Hof en Anneke Goerres eindigden op de tweede plek.
 
De sfeervolle entourage op het tenniscomplex in Akkrum droeg bij aan een uitermate gezellig kampioenschap. Een zeer smakelijk Captain's Dinner - verzorgd door restaurant It Polderhûs in De Veenhoop - en meer dan swingende Karaokeavond onder leiding van Rikus Rudolphi zorgden voor een passende afsluiting.

Alle uitslagen op een rijtje.

Heren enkelspel
1 Alex de Haan
2 Rikus Rudolphi
3 Willem Kraaij

Dames enkelspel
1 Sandra Lettinga
2 Colette Govaars

Dames dubbel klasse AB
1 Colette Govaars/Corinne Bos
2 Merel Jagersma/Fransiska Mast

Dames dubbel Veteranen
1 Tineke Smit/Riek Klijnsma
2 Janke Hof en Anneke Goerres

Gemengd dubbel klasse AB
1 Alex de Haan/Regien vd Berg/Angelique Tuinman

Gemengd dubbel Veteranen
1 Olga en Fokke de Groot

Heren dubbel klasse AB
1 Anne Dijkstra/Pieter Hania
2 Taeke Westra/Marcel vd Werff
3 Alex de Haan/Henk Mulder
4 Roland Mol/Alex Ziel

Foto's van de clubkampioenschappen en de feestavond staan hier.

Aangemaakt op donderdag 15 oktober 2009.