Tennisvereniging Akkrum krijgt
deze herfst winterharde banen


Nog deze herfst krijgt Tennisvereniging Akkrum winterharde banen.Na een uitgebreid voortraject kozen de leden tijdens de jongste jaarvergadering vrijwel unaniem voor vervanging van de huidige drie gravelbanen. Een eerdere poging daartoe enkele jaren geleden strandde toen nog. De stemmen staakten en het toenmalige bestuur liet de plannen eerst voor wat ze waren.

Een projectgroep heeft het afgelopen jaar de verschillende mogelijkheden onderzocht. Niet alleen op papier maar ook in de praktijk. Leden van Tennisverneniging Akkrum hebben onder andere in Joure en Oldenzaal verschillende baansoorten uitgeprobeerd. De unanieme keus van de projectgroep voor de baansoort Pro Vision of SmashCourt is vooral gebaseerd op het hoge spelcomfort. De speeleigenschappen zijn nagenoeg gelijk aan die van gravel. De keramische toplaag heeft dezelfde rode kleur, vergt relatief weinig onderhoud en kan met dezelfde schoenen als op gravel worden bespeeld. Een beregeningsinstallatie is niet nodig, droog zijn de banen ook goed bespeelbaar. De kosten voor aanschaf en onderhoud zijn bij Provision of Smashcourt ook heel gunstig. De levensduur is 15 tot 20 jaar.

Een delegatie van Tennisvereniging Akkrum gaat nu op zoek naar een leverancier die de banen voor een zo gunstig mogelijke prijs wil aanleggen. ProVision of SmashCourt zijn benamingen voor hetzelfde product maar afkomstig van verschillende leveranciers. De aanleg van de nieuwe winterharde banen staat in de herfst op stapel, na afloop van het tennissseizoen dat tot ongeveer 1 oktober duurt. Afhankelijk van de weeromstandigheden kunnen de nieuwe banen in vier tot zes weken worden aangelegd. Waarschijnlijk gaat dat in oktober gebeuren.

Tegelijk met de investering in de nieuwe banen stemden de leden ook in met een contributieverhoging van 94 tot 120 euro voor senioren. Zonder de nieuwe banen zou het lidmaatschapsgeld sowieso naar honderd euro moeten worden opgekrikt. Duurdere alternatieven , zoals Tennisforce strandden op de hoge contributiestijging naar 140 euro per jaar. Er komt geen apart winterlidmaatschap. Alle pak weg driehonderd leden van Tennisvereniging Akkrum mogen het hele jaar door tennissen.

Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheid van het afsluiten van een hypotheek. Het complete tenniscomplex – inclusief de nieuwe kantine – vormt daarvoor het onderpand.