Winterharde banen Akkrum officieel geopend
Opening tennisbaan Akkrum (Foto: Pier van der Heide)
Met het doorknippen van een lint zijn de winterharde banen van Tennisvereniging Akkrum officieel geopend. Als eerste in Friesland heeft de club met een kleine driehonderd leden de beschikking over zogeheten ProVision-banen, een kunstgrasmat met keramisch gravel. Voorzitter Jan Prange van Tennisvereniging Akkrum verrichtte de officiële openingshandeling.

De primeur in Friesland is uitgevoerd door Ingenieursbureau Oranjewoud, die de baansoort onder de naam ProVision op de markt brengt. De concurrentie gebruikt voor hetzelfde product de benaming SmashCourt. Tennisvereniging TSO in Surhuisterveen krijgt de nieuwe baansoort ook. Tennispark De Molen in Leeuwarden laat direct tien banen met de nieuwe ondergrond aanleggen.

De nieuwe banen vallen bij het gros van de leden van Tennisvereniging Akkrum in de smaak. Het speelt als gravel, maar dan zonder kuilen en gaten, is de enthousiaste reactie. De Akkrumer leden spelen al sinds oktober op twee van de drie ProVision-banen. Op de derde baan is het tapijt al gelegd, maar het kermaisch gravel moet nog worden ingestrooid. Pas als het tapijt kurkdroog is, kan dat gebeuren.

Ter gelegenheid van de officiële opening werd ook het 31-jarig bestaan van de vereniging gevierd. De festiviteiten zouden aanvankelijk in de vorige zomer plaatsvinden, maar op de betreffende datum gooide storm roet in het eten. Een fotoreportage van de festiviteiten vindt u hier.

Foto: Pier van der Heide, Akkrum

Geplaatst op 30-03-2008