ISA-inspecteurs keuren tennisbanen goed


De splinternieuwe ProVisionbanen van Tennisvereniging Akkrum zijn goedgekeurd. Medewerkers van het Instituut voor Sportaccommodaties, die als onderdeel van NOC/NSF namens de aangesloten sportbonden keuringen uitvoert, konden geen mankementen vinden.


Zowel de afmetingen van de banen, de belijning als horizontale ligging waren volgens de ISA-inspecteurs goed. Wel is uitloop van twee banen met zes meter korter dan de officiële 6,40 meter, maar daarvoor kan de club dispensatie aanvragen. Dat manco is een erfenis uit het verleden toen de normen anders waren. Tennisvereniging Akkrum is de eerste club in Friesland met goedgekeurde ProVisionbanen, die dank zij de kunstgrasmat met daarop een laag keramisch gravel ook in de winter bespeelbaar zijn.

Op de foto meet ISA-inspecteur Dick Fröling (l) samen met Norbert Stuip van Ingenieursbureau Oranjewoud de belijning op. ISA-inspecteur Johan Kammen heeft de rei in de hand waarmee de vlakheid van de banen over korte afstand wordt gemeten. Voor langere afstanden wordt laserapparatuur gebruikt.


Foto: Persbureau Noordoost/Alex J. de Haan


Geplaatst op dinsdag 22 april 2008