Terug


Projectgroep van TV Akkrum buigt zich over baansoorten

Afgelopen tennisseizoen was de conditie van de banen onderwerp van gesprek. De conditie van de banen liet te wensen over. Aan de ene kant kwam dit doordat er geen (goede) opvolger is gevonden voor Wouter Hollander, onze onderhoudsman die er jarenlang voor gezorgd heeft dat de banen in goede conditie bleven. Aan de andere kant zijn de banen ook al meer dan 15 jaar oud. Het bestuur heeft dan ook besloten dat de banen in de winter van 2007 /2008, mogelijk zelfs al in het najaar 2007 gerenoveerd of vervangen dienen te worden.

Om een idee te krijgen wat de leden graag als baansoort zouden zien is er een discussieavond georganiseerd over de baankeuze. Tot een echte discussie over de baansoorten kwam het echter niet, aangezien alle aanwezigen unaniem voor winterharde banen waren.

Ingenieursbureau Oranjewoud, dat onze banen onderhoudt, was aanwezig met een presentatie over onder meer de baansoorten TennisForce en Pro Vision. Winterharde baansoorten met een hoog speelcomfort, redelijk vergelijkbaar met gravel. Zoals te verwachten was zitten er forse prijskaartjes aan deze baansoorten.

Om op de ledenvergadering een concreet voorstel neer te kunnen leggen heeft het bestuur de projectgroep Baankeuze in het leven geroepen. Deze projectgroep heeft als opdracht advies te geven over welke baansoort het meest geschikt is voor Tennisvereniging Akkrum. Hierbij zijn de volgende randvoorwaarden geformuleerd:
· Er blijven 3 banen; een 4e baan is niet haalbaar
· Er komt geen ballonhal
· De banen moeten een hoog speelcomfort hebben
· De banen zijn bij voorkeur winterhard
· De banen hebben weinig onderhoud nodig
· De banen zijn geschikt voor de jeugd en voldoen aan de specifiek benodigde eigenschappen voor senioren
· Aanleg en exploitatie van de banen moeten financieel haalbaar zijn
· We gaan uit van continuering van het huidige ledenbestand, zowel qua aantal als opbouw.

De procedure die het bestuur voorstaat is grotendeels overgenomen van een vereniging uit het zuiden van het land: www.mltcready.nl. Klik hier voor het adviesrapport. Wilt u dit rapport als Word-bestand ontvangen, stuur dan een email naar: h.frijlink@hccnet.nl.