Terug


Bestuur: nieuwe baansoort in herfst 2007 aanleggen

Veel van de zaken die binnen het bestuur van Tennisvereniging Akkrum wordt behandeld, staat in het teken van de geplande renovatie van de banen. Door het bestuur zelf is een voorlopige balans opgemaakt van wat er allemaal mogelijk is qua baansoorten. Hierbij is in eerste instantie gekeken naar de bespeelbaarheid (winterharde banen), speelcomfort en prijs. Onze penningmeester Jan Prange heeft een aantal baansoorten onder de loep genomen en gekeken is hoe deze zich prijstechnisch verhouden.

In oktober is een discussieavond georganiseerd, waar een medewerker van Oranjewoud het een en ander heeft verteld over verschillende baansoorten die allemaal seizoensverlengend waren. Hierbij is gravel niet als passende optie ter sprake geweest.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het overgrote deel van de aanwezigen een voorkeur had voor winterharde banen.

Grootste kanshebber hierbij – mede vanwege de prijs – was Provision. Dit is een relatief nieuw product, een soort kortpolig, gravelkleurig kunstgras wat tot boven de pool wordt ingestrooid met eveneens gravelkleurig keramisch zand. Dit benadert de speeleigenschappen van gravel en is 52 weken per jaar bespeelbaar.

Door de aanwezigen werd aangedrongen op snelle besluitvorming van het bestuur, zodat er ook snel met de aanleg kan worden begonnen.

Het bestuur heeft later besloten dat er een brede commissie uit ons ledenbestand wordt samengesteld die als taak heeft de meest wenselijke baansoort aan te geven rekening houdend met spelcomfort, duurzaamheid, aanlegkosten en onderhoud. Hierbij hoort een referentieonderzoek en het benaderen van verschillende aanbieders. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met onze penningmeester, want de financiering van dit geheel moet wel op een verantwoorde wijze mogelijk zijn.

Uiterlijk februari 2007 zou het advies bij het bestuur binnen moeten zijn die een voorgenomen besluit aan de algemene ledenvergadering zal voorleggen, waarna de procedure in werking kan worden gezet. Het is het idee van het bestuur dat na de competitie in 2007 de baanombouw ter hand wordt genomen.

Door Kees Keuning, secretaris