Terug


Bijgaand krijgt u een nieuwsbrief van Tennisvereniging Akkrum. U staat ingeschreven als lid. Leden met een e-mailadres krijgen deze nieuwsbrief periodiek toegestuurd.


Bijeenkomst banenkeus redelijk bezocht
De bijeenkomst met als onderwerp de banenkeus is redelijk bezocht. Penningmeester Jan Prange zou een inleiding houden, maar hij was door ziekte geveld. In zijn plaats kwam een vertegenwoordiger van Ingenieursbureau Oranjewoud. Hij liet een aantal baansoorten de revue passeren. De aanwezige leden waren in meerderheid gecharmeerd van het idee om de drie banen van Tennisvereniging Akkrum winterhard te maken.
 
Het bestuur heeft zich afgelopen maandagavond tijdens een bestuursvergadering over de verschillende soorten kunstgras gebogen en bereidt een voorstel aan de leden voor. Het bestuur denkt aan behandeling van het voorstel in de ledenvergadering in februari of maart, maar de aanwezige leden lieten weten dat de besluitvorming best versneld mag worden, zodat nog voor de aanvang van de voorjaarscompetitie op 8 april 2007 de banen van een winterharde speelgrond zijn voorzien. Technisch gezien is dat geen probleem, aldus de woordvoerder van Oranjewoud.
 

 
Sint Maarten toernooi op
zondagmiddag 12 november
Op zondagmiddag 12 november staat opnieuw een gezelligheidstoernooi voor senioren gepland. Als het weer mooi is, dan wordt het Sint Maartentoernooi gehouden., Reden is dat het een dag eerder Sint Maarten is. U kunt zich per kerende mail nog aanmeldenDe opgavelijst hangt in de hal van de kantine.

 

Het wordt een gezelligheidstoernooi volgens beproefd concept. De start is om 13.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden tot ongeveer 17.00 uur partijtjes van circa een half uurDaarna is de prijsuitreiking.

 

Let op: het toernooi is op de zondagmiddag!

 

Aangifte tot WOENSDAGAVOND 8 november 19.00 uur

Aanvang: 13.00 uur            Inleg toernooi2,50


 
Smaakvol Snert- en Bokbiertoernooi
Het tweede Snert- en Bokbiertoernooi is goed geslaagd. De snert van restaurant It Polderhûs in De Veenhoop viel bijzonder goed in de smaak. Uitbater Rikus Rudolphi zag er persoonlijk op toe hoe de aanwezige tennissers zich aan de maaltijd tegoed deden. Het Bokbier smaakte ook voortreffelijk. In totaal 27 namen aan de maaltijd deel. Met 22 spelers was de bezetting van het tennistoernooi ook redelijk. Daardoor konden lange partijen worden gespeeld.
 
Met dank aan Anne Sijbesma, die al het rekenwerk verrichtte, konden de prijzen worden verdeeld. Die bestonden voor de eerste drie prijswinnaars bij zowel de dames als de heren uit een welgevuld snertpakket. Aangezien de organisatoren het door Anne Sijbesma vervaardigde uitslagenbriefje zijn kwijtgeraakt - ze hebben echt alle hoeken, gaten en prullenmanden afgezocht - kunnen we hier de volledige uitslagen niet vermelden. Wel is bekend dat Riek Klijnsma de eerste prijs bij de dames won en Olga de Wit de tweede. Bij de heren won Alex de Haan en eindigde Jens Kerkhof op de tweede plaats. Ben Verkerke werd vijfde. De poedelprijs was voor Fokke de Groot. Vandaar ook een oproep aan de lezers: als u weet wie welke prijs gewonnen heeft, meldt dat dan per kerende post. Dan zetten we de volledige uitslagen alsnog op de site.
 

 
Onderhoudsman (m/v) gezocht
Tennisvereniging Akkrum is voor het komende zomerseizoen op zoek naar iemand die onderhoudswerkzaamheden op en rond het tennispark kan verrichten.
 
Een advertentie met functie-eisen staat op de website van Tennisvereniging Akkrum.

 
Winterles in Aldeboarn of Heerenveen
Tennistrainer Wilfred Meulman van TV Akkrum wil deze winter zowel op de openluchtbanen in Aldeboarn als in het Racketcentrum Heerenveen lesgeven. Hij heeft al een aantal groepen, maar onverwacht diende zich nog de mogelijkheid van overdekt tennissen aan.
 
Meer details over de winterlessen staat op deze pagina van de website, onder het kopje Training.

 
Gezocht: hoofd bezorging Breakpoint
Als opvolger van Anneke van der Starre zoekt de redactie van Breakpoint een hoofd van de bezorging. Hij of zij krijgt drie tot viermaal per jaar de Breakpoints om ze vervolgens te verdelen onder de tien bezorgers in Akkrum. De belangrijkste taak bestaat uit het verdelen van de te bezorgen clubbladen.
 
Meer informatie bij Henk de Jager 0654-688160 of Alex de Haan 0654-727557

Advertentie (IM)
                                Onze sponsors:
                                   Makelaar en Taxateur Wieb Zandberg
                                   Bronkhorst Belastingadvies- en Administratiekantoor
                                   Voor uw mooiste foto's: www.noordoost.nl
 

 
Clubshirts te koop
In de kantine zijn tijdens de openingsuren clubshirts te koop. Het gaat om t-shirts in wit met het fraaie groengedrukte logo van onze vereniging. De poloshirts zijn uitverkocht. Mocht daarvoor interesse bestaan, dan worden er voor aanvang van het komend tennisseizoen weer nieuwe besteld.
Meer informatie op deze pagina.


Seizoensagenda
 
Zondag 12 november Sint Maartentoernooi
November/december Wijnproefavond
Zaterdag 6 januari Nieuwjaarsborrel
1. De vaste toss-avond voor senioren in het zomerseizoen is op elke dinsdag vanaf 19:00 uur.
2. Seniorenochtend 55-plussers is op elke maandag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.
3. De welbekende gezelligheidstoernooien worden op woensdagavonden gehouden en georganiseerd door Anne Sijbesma. Opgave per toernooi via intekenlijst in de kantine. U kunt zich opgeven tot zaterdagavond 19.00 uur voor het toernooi dat op de volgende woensdag wordt gespeeld. Dat geldt ook voor de gezelligheidstoernooien, die ná 1 september worden georganiseerd.

 
Meer nieuws op de website van Tennisvereniging Akkrum.

Met vriendelijke groeten,
 
Joost Holster
Alex J. de Haan