Terug


Hallo iedereen,

Bijgaand krijgt u een Nieuwsbrief van Tennisvereniging Akkrum. U staat ingeschreven als lid. Leden met een e-mailadres krijgen deze Nieuwsbrief periodiek toegestuurd.

Klik op de onderstreepte woorden; ze zijn een link naar de pagina's op de website www.tvakkrum.nl.

Veel tennisplezier!
 
Redactie Tennisvereniging Akkrum.


Gezelligheidstoernooien op 5 en 19 juli een succes!
 
Verslag toernooi 5 juli:
Tennisvereniging Akkrum hield op woensdagavond 5 juli haar eerste gezelligheidstoernooi van de zomer. De deelname was goed:11 dames en 20 heren hadden zich aangemeld. De weersomstandigheden waren ideaal, te weten warm en gelukkig droog zolang er werd getennist. Er werd fel maar sportief vier wedstrijdjes gespeeld van twee en twintig minuten. Tussendoor werd er op hapjes getrakteerd. We kunnen op een geslaagde tennisavond terugzien. Om half twaalf konden de prijzen worden uitgereikt.
 
Uitslag dames:
 
Eerste prijs Anny Visser 11 punten 15 games
Tweede prijs Riek Klijnsma 11 14
Derde prijs Jitske Dijkstra 10 14
Vierde prijs Yvonne Kromkamp 9 13 (-8 games)
Vijfde prijs Fransiska Mast 9 13 (-9 games)
Zesde prijs Janke Hof 9 13 (-10 games)
Poedelprijs Anneke Goerres 5 7
 
Uitslag heren:
 
Eerste prijs Alex de Haan 12 punten 18 games
Tweede prijs Jan Vrielink 10 17
Derde prijs Anne Sijbesma 10 13
Vierde prijs Jan Visser 10 12
Vijfde prijs Fred Zondervan 9 13
Zesde prijs Jan Prange 9 12
Zevende prijs Henk Mulder 9 11
Achtste prijs Oscar Bohlander 9 10
Poedelprijs Roland van der Starre 5 7
 
 
Verslag toernooi 19 juli:
Op Woensdagavond 19 Juli hield de tennisvereniging Akkrum haar tweede Gezelligheidstoernooi onder zomerse weersomstandigheden. De deelname was uitstekend; 19 dames en 17 heren gaven acte de présence. Een ieder kon vier wedstrijdjes spelen van twintig minuten en tussendoor werd er getrakteerd op hapjes die zich met het heerlijke zomeravondweer goed lieten smaken. Om kwart vóór twaalf konden de prijsjes worden uitgedeeld.

Let op: op donderdagavond 3 augustus a.s. wordt het derde Gezelligheidstoernooi voor Senioren georganiseerd. Je kunt je opgeven via het aangifte formulier op het prikbord in de kantine van de tennisvereniging vóór zaterdagavond 29 Juli 19.00 uur.

 
Uitslag dames:
 
Eerste prijs Gerrie van der Meer 12 punten 20 games
Tweede prijs Fransiska Mast 11 18
Derde prijs Yvonne Kromkamp 10 18
Vierde prijs Janna Atsma 10 13
Vijfde prijs Riek Klijnsma 8 15
Zesde prijs Anny Visser 8 14
Zevende prijs Janke Hof 8 14
Achtste prijs Joke v.d. Weg 8 13
Poedelprijs Siepie Siesling 6 6
 
Uitslag heren:
 
Eerste prijs Paul Muskens 11 punten 19 games
Tweede prijs Alex de Haan 11 18
Derde prijs Anne Sijbesma 10 17
Vierde prijs Bert Zwerver 10 14
Vijfde prijs Jan Prange 9 14
Zesde prijs Hans Bronkhorst 8 16
Zevende prijs Jens Kerkhof 8 15
Poedelprijs Jan Visser 6 9
 

 
Rest van het seizoen belooft veel strijd en gezelligheid.
 
Don 03-08 3e Gezelligheidstoernooi 19:00 uur
Woe 16-08 4e Gezelligheidstoernooi 19:00 uur
Woe 30-08 5e Gezelligheidstoernooi 19:00 uur
Zon 03-09 3e ronde Friesland Cup 10:00-17:00 uur
Woe 14-09 Snacktoernooi 17:00 uur
Vri 23-09 /
Zon 01-10
Boarnsterhimtoernooi Jeugd
Woe 30-09 Smikkeltoernooi 17:00 uur
Zat 07-10 Slottoernooi Senioren (datum o.v.b.)
Zon 08-10 Slottoernooi Junioren
Zat 28-10 Snert- en Bokbiertoernooi
 
Ter informatie:
1. De vaste toss-avond voor Senioren in het zomerseizoen is op elke dinsdag van 19:00 uur.
2. Seniorenochtend 55-plussers is op elke maandag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur.
3. De welbekende Gezelligheidstoernooien worden op woensdagavonden (m.u.v. donderdag 3 augustus) gehouden en georganiseerd door Anne Sijbesma. Opgave via intekenlijsten in de kantine
.
 

Van het bestuur:
 
1. Bestuur doet onderzoek naar winterharde banen.
 
Het Bestuur van Tennisvereniging Akkrum doet onderzoek naar de mogelijkheid van winterharde banen. De club staat in 2007 voor groot onderhoud aan het complex.
 
Reden om de voor- en nadelen van de verschillende baansoorten te onderzoeken. Vier jaar geleden staakten de stemmen rond een voorstel om kunstgras aan te schaffen. Dat was tijdens een rumoerige vergadering in de bovenzaal van hotel Goerres. Penningmeester Jan Prange heeft nu onderzoek gedaan naar de mogelijkheden dit groot onderhoud te gebruiken om het complex aan te passen. Hij heeft daarvoor een discussienota geschreven met daarin voor- en nadelen van verschillende baansoorten en andere aanpassingen aan onze banen.
 
Blijven we zomers spelen op gravel, gaan we naar tapijt waar we (bijna) het hele jaar op kunnen spelen of wordt het een baan zoals in Aldeboarn, waar Canada Tenn ligt en waarop ook bijna een heel jaar kan worden gespeeld. Volgens het bestuur is daar niet alleen speelcomfort hierbij van belang, maar zeker ook aanschafen onderhoudskosten. De komende maanden worden de leden daarover nader geïnformeerd. In dit kader is ook van belang welke activiteiten de sponsorcommissie kan ontplooien, aldus het bestuur. Aktie30 is daar een onderdeel van, maar ook andere sponsoractiviteiten.

2. Kantine open tijdens les.

Tijdens de lessen komt het voor dat de kantine is geopend zonder dat er van toezicht sprake is. Dit lijkt het bestuur niet een wenselijke zaak. ,,Dan ben je wat te goed van vertrouwen. Wel willen we graag de kantine zoveel mogelijk open hebben en we denken daarbij aan het draaien van bardienst ook door lessers, zoals we dat al hebben voor competitiespelers.’’ Twee personen zouden per avond een bardienst kunnen draaien, mogelijk op de avond dat ze zelf les hebben. Liefst ziet het bestuur dat vrijwilligers zich hiervoor opgeven bij Ad Nolte van de kantinecommissie. Omdat in het verleden dergelijke oproepen geen resultaat hadden is een verplichting hiertoe wellicht noodzakelijk. ,,Graag horen we hoe onze leden hierover denken.’ Stuur uw mening naar het Bestuur via email.

3. Onderhoud baan nog niet naar wens.

Zoals ieder weet is Wouter Hollander wegens ziekte langdurig uit de running. Het bestuur heeft Bart Dikkerboom bereid gevonden om de benodigde onderhoudswerkzaamheden rond het complex voor zijn rekening te nemen. Dit gaat echter nog niet van een leien dakje. Aan een oplossing wordt gewerkt. Eens te meer blijkt, dat het goed onderhouden van een tenniscomplex nog niet zo eenvoudig is. Nu werkt het weer ook niet helemaal mee. Vreselijk droog, er is haast geen sproeien aan. Maar tegelijk tiert het onkruid welig. Nogmaals de oproep naar de leden toe: sproei overdadig: dat is momenteel minstens zo belangrijk als het vegen.


 Voorjaarscompetitie afgesloten; senioren kampioen

Akkrum vierde in derde klasse

Een vierde plaats voor het eerste mixteam van Tennisvereniging Akkrum in de derde klasse van de zaterdagcompetitie. Met hun twee gastspelers uit Beetsterzwaag hebben de Akkrumers een heel behoorlijk resultaat neergezet. De uitwedstrijd tegen de uiteindelijk kampioen Amelte 1 uit Assen verloren ze net met 2-3 Goutum in het wonnen. De Groninger ploegen waren ook lastig. De Stirum 1 uit Hoogezand eindigde ook in een 3-2-verlies.En de slotwedstrijd tegen Ten Boer idem dito. Alleen kon Akkrum in de wedstrijd tegen Goutum 1 nog potten breken. De wedstrijd werd gewonnen met 3-2.
 
Het 50-plusteam van de heren donderdagavond is glansrijk kampioen geworden. De laatste wedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst, Sint Jacob 2, wonnen ze ook met klinkende cijfers (0-4). Anne Sijbesma, Herman Bierma, Jan Prange, Anne Dijkstra, Karst de Ruiter en invaller Bert Zwerver hebben hun debuut in deze klasse prachtig verzilverd.
 
Het 35plus-team van Akkrum kon zich ternauwernood in de derde klasse handhaven. Ad Nolte, Ruurd Kramer, Jan Vrielink, Alex de Haan, Rob Platteel en Fred Zondervan bungelden samen met IJlst en Mildam onderaan. Dank zij een royale 2-4-winst in de slotwedstrijd tegen Mildam konden de Akkrumers zich handhaven ten koste van de beide andere ploegen. Mildam en IJlst degraderen. De Drie Posten uit Bolsward was te sterk voor deze klasse en promoveert glansrijk.
 
In de vijfde klasse van dinsdagmiddagcompetitie konden de dames van Akkrum 1 zich niet handhaven. Alle wedstrijden werden verloren. In totaal behaalden Anneke Goerres, Zus van der Heide, Alli Smiet, Mien van der Meer en Janke Hof vier punten games en 28 tegen.


Onze nieuwe sponsors stellen zich voor.
 
Tennisvereniging Akkrum verwelkomt twee nieuwe sponsors: Bronkhorst Belastingadvies- en Administratiekantoor en Makelaarskantoor Wieb Zandberg. Zij stellen zich voor in nieuwe sponsors.