Terug


Bijgaand krijgt u een nieuwsbrief van Tennisvereniging Akkrum. U staat ingeschreven als lid. Leden met een e-mailadres krijgen deze nieuwsbrief periodiek toegestuurd.


 
Josée Reimus zegt bestuurslidmaatschap op
Op 11 september jl. heeft Josée Reimus het bestuur van de tennisvereniging per brief laten weten dat zij om persoonlijke redenen met onmiddellijke ingang haar lidmaatschap van het bestuur wenst op te zeggen. In de bestuursvergadering van 18 september jl. heeft zij haar stap toegelicht.
Wat heeft meegespeeld is haar overtuiging dat het bestuur, dat de komende tijd een aantal ingrijpende beslissingen dient te nemen, moet voldoen aan de statutaire vereisten gesteld aan de omvang van het bestuur. Volgens de statuten dient het bestuur namelijk te bestaan uit een oneven aantal personen. Met haar vertrek is dat nu het geval. Josée blijft op verzoek aan als lid van de Technische Commissie en aanspraakpunt voor de trainer.

 
Ad Nolte stopt met sponsorcommissie
Ad Nolte heeft zijn functie als voorzitter van de sponsorcommissie ter beschikking gesteld. Hij stopt met onmiddellijke ingang. Wel blijft hij actief binnen de kantinecommissie, de activiteitencommissie en op andere fronten binnen de vereniging. Directe aanleiding voor zijn vertrek is een gesprek met het bestuur over de sponsorcommissie. Dat verliep in een zodanige sfeer dat Nolte zich daar niet gelukkig bij voelt. Ook het gegeven dat het bestuur zaken binnen de vereniging niet of onvoldoende oppakt, zijn hem tegen het zere been. Daardoor moeten extra kosten worden gemaakt, aldus Nolte, en het mag niet zo zijn dat wij als sponsorcommissie aan de ene kant het geld binnenhalen, terwijl het aan de andere kant over de balk wordt gesmeten.

 
Kortsluiting in kantine: diepvriesvoorraad weg
Als gevolg van kortsluiting zijn de beide diepvriezers in de kantine uitgevallen en is de voorraad snacks, ijs en tosti's ontdooid. Alles kon worden weggegooid. Oorzaak van de kortsluiting ligt in de motor van de waterpomp, die kapot is geraakt. TVA-lid Anne Hof, die ook het electrisch in de kantine aanlegde, kwam tot die conclusie. De slang van de waterpomp, die uitkomt in het slootje bij de voetbalvelden, was in de put gevallen waar alle drainagebuizen van de drie tennisbanen op uit komen. Daardoor bleef de pomp het aanwezige water rondpompen. Dat is kennelijk gedurende langere tijd gebeurt, want zowel de pomp als het water in de put waren warm. ,,Dit was een typisch klusje voor de terreinknecht geweest, die we nu niet hebben. Hij had de pomp om de paar dagen kunnen controleren'', aldus Hof. 

Winterles in Aldeboarn
Tennistrainer Wilfred Meulman van TV Akkrum geeft deze winter les in Aldeboarn. De banen daar zijn van Canadian Ten, een soort grit waarvan het spelcomfort vergelijkbaar met gravel is. De lessen worden op woensdag gegeven. "Het voordeel is dat je lekker actief blijft tennissen in de winter", vertelt Wilfred Meulman.
 
Meer details over de winterlessen staat op deze pagina van de website, onder het kopje Training.

 
TVA degradeert naar C-poule Friesland Cup
TVA heeft op 17 september jl. de degradatiewedstrijd in de B-poule van de Friesland Cup niet kunnen winnen van De Greveling uit Oudehaske. Na 8 van de 10 partijen stond het 6-2 in het voordeel van Oudehaske. Alleen de 1e DE en de 1e GD wist TVA naar zich toe te trekken. Voor de gezelligheid is de 2e GD nog gespeeld en in winst omgezet. De laatste partij is door TVA opgegeven. Wellicht dat het team zich volgend jaar kan revangeren.

 
Gezellig spelletjescircuit mini's
Trainer Wilfred Meulman organiseerde voor de mini's van Tennisvereniging Akkrum een spelletjescircuit als afsluiting van het lesseizoen. De jongste tennissers konden allerlei oefeningen doen die met de tennissport hadden te maken. Komende vrijdag komt de oudere jeugd aan bod.
 
Voor een verslag van deze middag kijk hier.

 
Jouke Jan Schaap Fries kampioen t/m 10 jaar
Op 17 september leverde het jeugdige TVA-lid Jouke Jan Schaap een bijzondere prestatie door in zijn leeftijdsklasse Fries kampioen te worden. Ook de KNLTB onderkent het talent van Jouke Jan. Als één van de weinigen uit Noord Nederland is hij geselecteerd voor de instroomtraining van de KNLTB.

 
Gezocht: hoofd bezorging Breakpoint
Als opvolger van Anneke van der Starre zoekt de redactie van Breakpoint een hoofd van de bezorging. Hij of zij krijgt drie tot viermaal per jaar de Breakpoints om ze vervolgens te verdelen onder de tien bezorgers in Akkrum. De belangrijkste taak bestaat uit het verdelen van de te bezorgen clubbladen.
Meer informatie bij Henk de Jager 0654-688160 of Alex de Haan 0654-727557

Advertentie (IM)
                                Onze sponsors:
                                   Makelaar en Taxateur Wieb Zandberg
                                   Bronkhorst Belastingadvies- en Administratiekantoor
                                   Voor uw mooiste foto's: www.noordoost.nl
 

 
Clubshirts te koop
In de kantine zijn tijdens de openingsuren clubshirts te koop. Het gaat om t-shirts in wit met het fraaie groengedrukte logo van onze vereniging. De poloshirts zijn uitverkocht. mocht daarvoor interesse bestaan, dan worden er voor aanvang van het komend tennisseizoen weer nieuwe besteld.
Meer informatie op deze pagina.

 
Nieuwe website, nieuwe rubrieken
Met de stevige opfrisbeurt van www.tvakkrum.nl zijn er ook nieuwe rubrieken gekomen. Een van de meest opvallende is die onder het kopje Training. Als u daarop klikt, komt u op een pagina met allerlei informatie over de trainingen. Nieuw is de informatie over de winterlessen in Aldeboarn. Ook de inschrijfformulieren kunt u daar oproepen en desgewenst printen. Verder vindt u er informatie over de trainingsgroepen en de data waarop de trainingen worden gegeven. Overigens is het lesseizoen bijna afgelopen, maar volgend jaar komen hier weer de meest actuele gegevens.

 
Vri 23 september /
Zon 1 oktober
Boarnsterhimtoernooi Jeugd
Maa 25 september Slagvaardigheidsdag voor mini’s van 16:00 tot 18:00 uur
Zat 30 september Slottoernooi Senioren, aanvang: 13.00 uur
Zon 8 oktober Slottoernooi Junioren
Maa 9 oktober Discussieavond baansoort
Zat 28 oktober Snert- en Bokbiertoernooi

 
Meer nieuws op de website van Tennisvereniging Akkrum.

Met vriendelijke groeten,
 
Joost Holster
Alex J. de Haan