Terug


Bijgaand krijgt u een nieuwsbrief van Tennisvereniging Akkrum. U staat ingeschreven als lid. Leden met een e-mailadres krijgen deze nieuwsbrief periodiek toegestuurd.



Tennislessen beginnen deze week
De tennislessen zijn deze week weer begonnen. Dat niet iedereen heeft opgelet, bleek wel uit het feit dat trainer Wilfred Meulman afgelopen maandag niet meer dan tien lessers, onder wie twee jeugdleden, naar de baan zag komen. Voor de vakanties had hij nog gewaarschuwd dat de lessen ín de laatste week van de basisschoolvakanties zouden beginnen. ,,Violgend jaar ga ik dat wel anders doen'', liet hij zich maandagavond ontvallen. Veel lessers hadden er geen rekening mee gehouden.


Baan dicht wegens onderhoud
De banen gaan volgende week dinsdag dicht wegens achterstallig onderhoud. Ingenieursbureau Oranjewoud komt dan langs om de ergste nood te lenigen. Deze zomer is door omstandigheden nog amper onderhoud gepleegd. Leden worden opgeroepen om daarna na elke wedstrijd de baan weer te rollen.


Extra klussendag
Het bestuur wil volgende week zaterdag 9 september een extra klussendag organiseren. Reden is dat het onkruid welig tiert en de bomen en struiken weer over de paden groeien. Ook allerlei andere extra werkzaamheden als gevolg van achterstallig onderhoud worden dan opgepakt. Meldt u per omgaande aan!


Trainer snoeit in ledige uurtjes
Duo in actie tegen overlast
van spinnen rond clubgebouw


Een tussentijdse actie van twee leden heeft de overlast van spinnen rond het clubgebouw van Tennisverenig Akkrum aanzienlijk verminderd. Ook hebben ze de poep op de gevels, deuren, ramen en het terrasmeubilair verwijderd.

Anne Sijbesma en Ad Nolte hadden het op de laatste maandag van augustus even smoordruk. Met het oog op het naderende gezelligheidstoernooi wilde Anne Sijbesma in elk geval de stoelen en tafels graag schoon hebben. Hij belde Ad Nolte op met de vraag wat ze aan het probleem konden doen. Op hetzelfde moment besloten ze om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ad Nolte stoorde zich al langere tijd aan de viezigheid. Hij heeft een schoonmaakbedrijf gevraagd de kantine rondom in te spuiten met een anti-spinnenmiddel.

Het schoongemaakte meubilair staat grotendeels in de kantine, zodat het schoonblijft. Een klein deel staat buiten, zodat leden die op de baan komen toch nog op het terras kunnen zitten.

Trainer Wilfred Meulman heeft tijdens de eerste trainingsdag na de vakanties ook de handen uit de mouwen gestoken. Omdat er weinig lessers kwamen, had hij tussentijds een aantal uurtjes vrij. ,,Dan kun je wel met je armen over elkaar gaan zitten, maar de aanwezigheid van Anne en Ad werkten zo inspirerend dat ik ook aan de slag ben gegaan. Dat werd trouwens ook hoog tijd''. Hij heeft het onkruid op het terras naast de kantine verwijderd en de struiken daar ook gesnoeid.

Seizoensagenda
Woe 30 augustus 5e Gezelligheidstoernooi 19:00 uur
Zon 3 september 3e ronde Friesland Cup 10:00-17:00 uur
Woe 13 september Snacktoernooi 19:00 uur
Vri 23 september /
Zon 1 oktober
Boarnsterhimtoernooi Jeugd
Zat 30 september Slottoernooi senioren 13:00 uur
Zon 8 oktober Slottoernooi Junioren
Zat 28 oktober Snert- en Bokbiertoernooi




Meer nieuws op de website van Tennisvereniging Akkrum.

Met vriendelijke groeten

Alex J. de Haan