Terug


Bijgaand krijgt u een nieuwsbrief van Tennisvereniging Akkrum. U staat ingeschreven als lid. Leden met een e-mailadres krijgen deze nieuwsbrief periodiek toegestuurd.


Leuke middag voor mini's

Voor de jongste ‘toppertjes’ onder ons organiseert trainer Wilfred Meulman samen met de jeugdcommissie nog een leuke middag vol met (hoe kan het ook anders) tennisactiviteiten. Mikken, hoog houden van de bal, gooien en vangen, overspelen met elkaar, serveren en noem maar op. De kinderen gaan natuurlijk niet met lege handen naar huis, maar ontvangen een echte diploma van tennis !

 

Wilfred Meulman kan nog wel wat extra hulp gebruiken op de baan, dus als er een aantal vaders en/of moeders kunnen assisteren, dan graag even een telefoontje naar: 0654-352051



 
Extra klussendag
Het bestuur wil volgende week zaterdag 9 september een extra klussendag organiseren. Reden is dat het onkruid welig tiert en de bomen en struiken weer over de paden groeien. Ook allerlei andere extra werkzaamheden als gevolg van achterstallig onderhoud worden dan opgepakt. Van 9.00 tot 12.00 uur gaan we aan de slagh. Graag meenemen: snoeischaren, takkenscharen, eventueel boomzagen en schoffels. Op het programma staat onder andere het snoeien van struiken en bomen langs de paden, het verplaatsen van de bult gravel op de plek van de fietsenstalling, het opruimen van een zandbult die er nog sinds de nieuwbouw van onze kantine ligt en het verwijderen van onkruid tussen de tegels op en rond het complex.
 
Hoe meer mensen, des te gauwer zijn we klaar.
 
Meldt u per omgaande aan bij Eelco Draaisma 0566-650428
 

Advertentie (IM)
                                Onze sponsors:
                                   Makelaar en Taxateur Wieb Zandberg
                                            Bronkhorst Belastingadvies- en Administratiekantoor

 
Gravel, kunstgras of Canada Ten
Discussieavond baansoort
op maandag 9 oktober a.s.
Met het oog op ingrijpend baanonderhoud dat in 2007 opstapel wil het bestuur de discussie over baansoorten weer aanzwengelen. Tijdens een discussiebijeenkomst op maandag 9 oktober a.s. kunnen leden zich uitspreken over de voor- en nadelen. Penningmeester Jan Prange en Rikus Rudolphi zullen de voor- en nadelen van alle soorten op een rij zetten. Een beslissing over de keus wordt niet genomen. Het voorstel van het bestuur om eventueel een andere baansoort te kiezen komt pas later. In de inventarisatie van het bestuur zijn gravel, kunstgras en Canada Ten opgenomen. De laatste soort ligt op de banen in Aldeboarn, kunsgras is onder andere te vinden in Grou, Jirnsum en Reduzum.
 

 
Zondag 17 september a. s.
derde ronde Friesland Cup
De derde en laatste ronde in de Friesland Cup is uitgesteld tot zondag 17 september a.s. Een team van tien spelers en speelsters neemt het dan op tegen De Greveling uit Oudehaske. Omdat Akkrum de laatste wedstrijd tegen Tennisclub Appelscha heeft verloren, gaat het om degradatie of handhaving in de afdeling B van de Friesland Cup. Iedereen die de Akkrumers wil komen aanmoedigen, is van 10.00 tot circa 17.00 uur van harte welkom.
 

 
Snacktoernooi
op 13 september
Het Snacktoernooi wordt op woensdag 13 september a.s. gehouden. Aanvang 19.00 uur. De opzet is dezelfde als die van de gezelligheidstoernooien van Anne Sijbesma. Het Snacktoernooi werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, omdat er na afloop van de zomermaanden behoefte bestond om toch te spelen. De lange nazomer resulteerde in een sliert van gezelligheidstoernooien. Het Snacktoernooi heeft zijn naam te danken aan het feit dat de snacks in de diepvries aan het eind van het seizoen opgemaakt moeten worden. Dat we vorige keer toch bij moesten kopen omdat er nog zo lang kon worden gespeeld, doet niets aan het spelplezier af.
 
U kunt zich nog opgeven tot zaterdagavond 19.00 uur. Via de lijst in de hal van de kantine of per mail: info@tvakkrum.nl.

 

Seizoensagenda
Woe 30 augustus 5e Gezelligheidstoernooi 19:00 uur
Zon 3 september 3e ronde Friesland Cup 10:00-17:00 uur
Woe 13 september Snacktoernooi 19:00 uur
Vri 23 september /
Zon 1 oktober
Boarnsterhimtoernooi Jeugd
Zat 30 september Slottoernooi senioren 13:00 uur
Zon 8 oktober Slottoernooi Junioren
Zat 28 oktober Snert- en Bokbiertoernooi




Meer nieuws op de website van Tennisvereniging Akkrum.

Met vriendelijke groeten,
Joost Holster
Alex J. de Haan