Jeugd heeft mooi weer tijdens openingstoernooi zomerseizoen

Twintig jeugdleden van Tennisvereniging Akkrum speelden zondag 6 april hun eerste toernooi van het nieuwe zomerseizoen op de nieuwe banen. De verwachting dat de derde baan klaar zou zijn kwam door niet uit. Het keramsch gravel was de afgelopen wintermaanden kletsnat geworden en kon niet over de baan worden verspreid. Een pluspuntje was het weer. Ondanks slechte voorspellingen bleef het, op een enkele hagelbui na, droog.

Voorheen was het openingstoernooi een begin van een nieuw tennisseizoen. Door de winterharde banen is het nu mogelijk het gehele jaar te spelen, vandaar de nieuwe naam ‘openingstoernooi zomerseizoen’.

Bij de mini-spelers hadden zich zes kinderen opgegeven. Na een heftige strijd kwam Emile Vis met 27 gewonnen games als eerste uit de bus. Als tweede eindigde Kikiann de Muinck Keizer met 23 games en op de derde plaats IJsbrand Dijkstra met 17 games.

Er hadden zich vier ¾-spelers opgegeven. Na overleg met de spelers werd besloten niet alleen het ¾-veld te gebruiken maar het gehele veld. Dit bleek een goed besluit want de kinderen konden prima ‘grootveld’ spelen. Als eerste eindigde Daan Ketelaar met 14 gewonnen games en als tweede Ineke Kerkhof met 11 games.

Na de mini en ¾ (grootveld)-spelers kwam de oudere jeugd op het grootveld in actie. Er hadden zich 11 kinderen opgegeven maar jammer genoeg was Jorrit de Haan ziek. In steeds wisselende koppels speelde iedereen drie wedstrijden. Ook hier werd flink gestreden. De speler met de meest gewonnen games (14) was Marco Biegel. Als tweede eindigde Roan Vrielink met 13 gewonnen games en als derde Mirle Vrielink met 11 games.

Van alle aanwezigen alleen maar positieve geluiden, dus we kunnen spreken van een geslaagd openingstoernooi van het zomerseizoen.

Openingstoernooi jeugd 2008 Openingstoernooi jeugd 2008

Openingstoernooi jeugd 2008 Openingstoernooi jeugd 2008

Openingstoernooi jeugd 2008 Openingstoernooi jeugd 2008

Openingstoernooi jeugd 2008

Foto's: Persbureau Noordoost te Heerenveen


Geplaatst op zondag 6 april 2008