Jeugd speelt enthousiast op
Zomeropeningstoernooi 2009


Zo'n twintig junioren hebben zondag 19 april enthousiast meegedaan aan het zomeropeningstoernooi. Verrassend was dit jaar deelname van een aantal actieleden, een groep beginnende tennissers, die nog maar één les hebben gehad. Anders in de opzet van het toernooi was de mogelijkheid voor de oudere jeugd van 16 tot 18 jaar om bij de senioren ingedeeld te worden. Wegens andere activiteiten van deze groep jammergenoeg geen aanmeldingen.

De gehele groep werd in drie categorieën opgesplitst. De jongste actieleden, 4 jongens en 1 meid, konden onder leiding van Merel Jagersma en Tom Brouns een balvaardigheidscircuit volgen. De gehele ochtend werden allerlei opdrachten uitgevoerd en natuurlijk ook leuke spelletjes gedaan. Na afloop werden de punten geteld en bleek Niels Hania de beste beginnende tennisser gevolgd door Reinder Snoek. Alle kinderen ontvingen een vaardigheidsdiploma.

Bij de categorie ¾-veld waren 10 kinderen ingedeeld. Zij speelden allemaal drie enkelpartijen. Hierbij deden ook twee oudere actieleden mee, Femke Koning en Thom-Ivar van Dijk, die zich prima wisten te weren. Er werd hard gestreden om de felbegeerde winst. Uiteindelijk kwam IJsbrand Dijkstra (19 gewonnen games) als eerste uit de bus, gevolgd door Nino de Bos (16 gewonnen games).

Bij de grootveldspelers was één speler wegens een blessure afgehaakt en bleven er vier spelers over. Zij speelden elk ook drie partijen: tweemaal een dubbelspel en eenmaal een enkelspel. Hierbij kwamen twee heren als beste uit de bus met elk 7 gewonnen games. Na nog een kort enkelspel trok Silke de Bos aan het langste eind en eindigde Jorrit de Haan als tweede.

Het mooie weer en het enthousiaste spel zorgden voor een geslaagd zomeropeningstoernooi.

Aangemaakt op zaterdag 9 mei  2009.