Carlo Bloem topt in heren enkel; stuivertje wisselen in herendubbel |

Foto's van de winnaars aan het eind van deze pagina |

Met relatief machtsvertoon is Carlo Bloem winnaar geworden in de heren enkel A van de clubkampioenschappen 2012 van Tennisvereniging Akkrum. Zowel in de voorronden als in de finales bleef hij zijn directe opponenten Paul Muskens en Jadi van Dijk de baas.

In de categorie heren dubbel A was het stuivertje wisselen. De winnaars van 2011, Wim van Tricht en Alex J. de Haan, kampten het hele toernooi al met matige resultaten. De eerste set in de finalepartij tegen Alex Ziel en Sjoerd de Jong was voor hen, maar de tweede en derde set waren voor hun tegenstanders. In de strijd om de derde en vierde plaats kwamen Philip Schippers en Willem Kraaij sterk uit de startblokken. De routeniers Meinard Fransen en Koosje Zeeders, die als vrouw met ranking 4 bij de heren meedeed, trokken echter vrij gemakkeljk aan het langste eind (2-6 en 4-6).

Colette Govaars en Paul Muskens wonnen het gemengd dubbel. Ultraspannend was hun strijd tegen Taeke Westra en Nicoline Koers. De beide koppels legden elkaar het vuur na aan de schenen. In beide sets ging de strijd gelijk op met tweemaal een tie-break als resultaat. Dank zij driedubbele buitelingen van Paul Muskens en een uiterst enthousiaste inzet van Colette delfden de op zich best sterk spelende Taeke Westra en Nicoline Koers het onderspit.

Met 38 deelnemers was het toernooi van de 250 leden tellende vereniging redelijk bezet. In 2011 noteerden de toernooicommissieleden Jan Prange en Willem Kraaij zeven mensen minder dan nu. Het jaar ervoor stonden 34 tennissers op de lijst. In een aantal klassen was de deelname te krap, waardoor daarin niet werd gespeeld. Van de veteranen binnen Tennisvereniging Akkrum had niemand zich opgegeven. Dat is wel eens anders geweest, aldus Willem Kraaij.

Als gevolg van blessures zijn de finales in de dames dubbel niet gespeeld.