17020858_Koukleumenopdebank.jpg

Vrijwilliger op afstand. Anneke Sijbesma uit Akkrum was geen lid, maar ze deed regelmatig vrijwilligerswerk voor Tennisvereniging Akkrum. De echtgenote van Anne Sijbesma is maandag 6 oktober 2014 op tachtigjarige leeftijd overleden.

Onverwacht. Weliswaar kampte ze de laatste tijd met gezondheidsproblemen, maar het ging weer wat beter. Ze zou nog naar de oogarts voor een behandeling, maar dat is er niet van gekomen.

Net zo lang als Anne Sijbesma de vijf zomerse gezelligheidstoernooien organiseert, zo lang tikte zij de uitslagen voor hem uit, zodat die in het papieren clubblad Breakpoint konden of - later - op de website TvAkkrum.nl. Ze schreef er ook altijd een klein verhaaltje bij. Over het aantal deelnemers, de prijzen zoals bloemen of fruit, en de weersomstandigheden. Ze was de rechterhand van Anne Sijbesma, die binnen de tennisvereniging nog meer activiteiten organiseert. De wintercompetie bijvoorbeeld - voor dames op donderdag, voor heren - en later ook dames - op zondagochtend. 

Met zijn onafscheidelijke sigaar had Anne Sijbesma de regie van de evenementen strak in de hand. Echtgenote Anneke zorgde voor de afwikkeling langs de digitale weg. Elke week mailde ze de uitslagen naar de redactie, die vervolgens op de website kwamen. Aan het eind van het seizoen volgde van de groep tennissers steevast een bedankje: sigaren voor Anne en bloemen voor Anneke.

Bloemen waren er ook op de vrijdag dat de afscheidsdienst in de Terptsjerke in Akkrum werd gehouden. Twee bloemstukken in de kleuren paars en wit kreeg ze. Van de leden van Tennisvereniging Akkrum en ook van de deelnemers van de Wintercompetitie, die Anne Sijbesma organiseert en waarvan Anneke ook deze winter weer de uitslagen zou uittypen. Een paar honderd mensen kwamen naar de condoleance en de dienst, onder wie veel tennissers en oud-tennissers.

Op deze link vindt u de rouwadvertentie uit de Leeuwarder Courant

De rouwkaart, die via het bestuur aan alle leden van Tennisvereniging Akkrum is gestuurd.

141006 Rouwkaart Anneke Sijbesma 100 dpi

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000