header-toss.jpg

De finales van de Clubkampioenschappen 2014 (CK2104) vallen in het water. Na een eerste uitstel zou de slotdag op zaterdag 18 oktober worden gehouden. Als gevolg van allerlei onvoorziene omstandigheden stond alleen de herendubbel nog op het programma. Als gevolg van een blessure van een van de spelers valt die partij en daarmee de slotdag compleet in het water. Alle andere finalepartijen zijn al gespeeld of gaan niet door.

Ook de geplande barbecue is afgelast. Met drie opgaves vonden de organiserende commissies de deelname net iets aan de krappe kant om een compleet feest op te tuigen. Alleen in de herenfinales was de strijd nog niet gestreden. Het gaat om een herhaling van de partij van vorig jaar: het koppel Koosje Zeeders/Meinard Fransen tegen Carlo Bloem en Taeke Westra. Zeeders en Fransen wonnen de partij vorig jaar. Ze mochten dus hun titel verdedigen, ware het niet dat Carlo Bloem geblesseerd is.

In de gemengd dubbel A is de strijd woensdagavond 15 oktober beslecht. Jildou van der Schaaf en Carlo Bloem wonnen in twee sets van Colette Govaars en Alex de Haan (6-4 en 7-5). De finale in de dames dubbel kan niet worden gespeeld, omdat spelers met vakantie naar het buitenland zijn. Sandra Lettinga en Froukje Porte spelen wellicht later nog tegen Fransiska Mast en Jildou van der Schaaf., maar dat is nog niet zeker.

De geplande finalewedstrijd in de seniorenpoule gaat niet door. Die wedstrijd is al in de voorronden gespeeld, luidde de motivatie.

 

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000