header-tennisballen.jpg

LogoKNLTBGeen kampioenen in de voorjaarscompetitie van 2010. Een tweetal teams van Tennisvereniging zat dicht bij een eerste plaats, maar haalden de titel in hun klasse net niet.

Meest opvallend was de prestatie van het gemengde team in de vijfde klasse op de zaterdag. Dank zij creatief speurwerk kwam een speler van Ready 4 in Harlingen er achter dat invaller Anne Dijkstra van Akkrum die week twee keer had gespeeld. Zonder dispensatie is dat niet toegestaan. De winst van 1-4 voor Akkrum werd vervolgens reglementair aan de Harlingers toebedeeld. Anders was Akkrum slechts een puntje onder de uiteindelijke winnaar Stiens 4 geëindigd en nu zat er een gat van vier punten.

Het eerste herenteam eindigde in de 2e klasse zaterdag op een verdienstelijke tweede plaats achter Wierden 1. De dubbelcompetitie in Overijssel was pittig genoeg,, maar mede dank zij kwalitatief goede invallers kwamen de Akkrumers een heel eind. Promotie naar de eerste klasse is ook net een stap te ver voor het huidige team.

Beide damesteams van de dinsdagmiddag eindigden in hun vijfde klasse op de vijfde plaats. Het eerste hereteam op de woensdagavond vocht zich in de vijfde klasse naar een verdienstelijke derde plaats, net achter winnaar Greensetters en Joure 3. Het tweede herenteam op de woensdag kon in de vijfde klasse ternauwernood Beampiepers uit Drachten als rode-lantaarndrager achter zich laten.

Het eerste herenteam van de donderdag eindigde op een mooie derde plaats. Nestor Jan Prange (bijna 80) speelt hier zijn partijtje nog mee. Captain Anne Sijbesma zag pas op de laatste avond zijn record in rook opgaan. Hij verloor de laatste partij. Anders was ie ongeslagen uit de voorjaarscomptitie tevoorschijn gekomen.

De tweede donderdagavondploeg eindigde in de vijfde klasse op een mooie vierde plaats.

Het debuut van de junioren Silke de Bos en Jorrit de Haan in de voorjaarscompitie leverde het duo in elk geval een brok ervaring op. Ze speelden prachtige partijen, waaronder eentje van bijna drie uren. Met twee gewonnen wedstrijden eindigden ze op een zesde plaats. Beampipers uit Drachten en Vliegende Bal uit Sneek konden ze achter zich houden.

Meer

Agenda

30 mrt 2024    13:00 - 15:00
Tennis: open middag voor de jeugd
04 apr 2024    20:00 -
Ledenvergadering
16 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000