Terug


Van de voorzitter.

Beste tennisvrienden,

Na afloop van het seizoen en een aantal minder plezante mededelingen in het nieuwsbrief vind ik het op zijn plaats om het een en ander te vertellen wat zich het afgelopen seizoen op bestuursniveau heeft afgespeeld.

Daarbij wil ik ingaan op de volgende onderwerpen:
- Baanonderhoud en staat van de banen
- Vertrekkend bestuurslid en commissielid
- Renovatie banen

Baanonderhoud en staat van de banen:
Zoals velen van jullie het afgelopen seizoen hebben gezien liet de onderhoud van de banen sterk te wensen over. Onze grounds-man heeft niet hetgeen gebracht wat wij ervan verwacht hadden. Na een redelijke goede start waarbij de banen in het begin van het seizoen op een goed peil waren gebracht, is het bergafwaarts gegaan met het onderhoud. Hier hebben wij op gereageerd, maar de reactie was niet nog steeds niet naar wens. Daarop is een besluit genomen om een professionele onderneming in te roepen om achterstallig onderhoud te plegen. Tevens is een tussentijdse klussendag bijeengeroepen om rondom de banen onderhoud te plegen. Het resultaat mag er ook zijn. De banen liggen er nu weer goed bij. Ook de kosten van dit alles vielen alleszins mee. Oranjewoud heeft voor een zeer acceptabel bedrag het onderhoud gepleegd. Hierdoor zijn wij goedkoper uit dan wij met een grounds-man uit waren geweest. Toch geef ik het geld liever uit aan een grounds-man (zie vacature) waarbij de banen continu in een goede staat verkeren.

Suggesties en verbeterpunten blijven uiteraard welkom.

Vertrekkende bestuurslid, commissielid.
Bestuurslid:

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben gelezen heeft Josée Reimus zich met directe ingang teruggetrokken uit het bestuur van de tennisvereniging Akkrum. Zij heeft dit om persoonlijke redenen gedaan. Wij als overige bestuursleden betreuren dit ten zeerste en willen haar hierbij danken voor haar inzet gedurende de afgelopen periode.
Gelukkig blijft haar kennis behouden voor onze vereniging en zij zal zich blijven inzetten voor onze vereniging en dan met name op technisch gebied.
Een van de belangrijkste redenen voor haar aftreden is dat de vereniging in de komende tijd voor een aantal belangrijke beslissingen staat en het noodzakelijk is dat het bestuur bestaat uit een oneven aantal leden, dit conform de statuten.

Commissielid.
In dezelfde nieuwsbrief hebben jullie over het vertrek van Ad Nolte kunnen lezen. Dit vertrek is voor ons ook een gemis daar zijn inzet ten zeerste gewaardeerd werd. Wel ben ik zeer blij dat Ad wel het reilen en zeilen van de clubgebouw voor zijn rekening blijft nemen. Het clubgebouw vormt immers het hart van de vereniging bij diverse evenementen en dergelijke.

Renovatie banen.
Zoals in Breakpoint van maart is aangegeven wordt Actie 30 primair ingezet voor renovatie van de banen. Dit omdat onze banen al ruime tijd meegaan en volgens normen aan een grote renovatie toe zijn. Bij een renovatie van deze omvang komt de vraag over baankeus weer naar voren. Binnen het bestuur is een besluit genomen dat in 2007 de leden zich mogen uitspreken over renovatie of vervanging van de banen. Doelstelling is om in het seizoen 2008 op gerenoveerde of vervangen banen te spelen Vooruitlopend op het besluit is er op 9 oktober een informatieavond omtrent baansoorten. Deze avond is puur informatief van opzet en wordt geleid door Jan Prange en Rikus Rudolphi.

Tot zover een korte samenvatting van de belangrijkste punten die de afgelopen tijd binnen het bestuur hebben gespeeld.

Ik wil een ieder bedanken die zich het afgelopen seizoen heeft ingezet voor de vereniging.

Bernhard Kraan.