Opstand 55-plussers
op maandagmorgen

De groep 55-plussers is zwaar verbolgen over het verbod van het bestuur om voortaan nog op de derde baan te spelen. Die baan moet vrij gehouden worden voor andere recreanten. Aldus een bestuursbesluit. De groep tennist al sinds de start in 1999 elke maandagochtend op alledrie banen. De belangstelling was zo groot dat een deel ook op de vrijdagochtend speelde.

De opstand wordt vooral ingegeven door de handgeschreven bestuursmededeling op het afschrijfbiljet in de hal van de kantine. Normaliter is baan drie gereserveerd, maar volgens de mededeling mag dat niet meer. ,,Belachelijk'', luidde de eerste reactie in de marge onder de handgeschreven mededeling (zie foto). Later werden er nog meer opmerkingen bijgeschreven, die uiting gaven aan het ongenoegen van de 55-plussers.

Tachtigpluslid Cor ten Kate, die in 1999 het 55-plustennis in Akkrum opstartte, vraagt in een ingezonden brief of het bestuur op zijn besluit wil terugkomen. Daar ziet het niet naar uit. Volgens het bestuur is vanaf het begin afgesproken dat maximaal twee banen voor het recreatie ouderentennis worden gereserveerd. Van de weeromstuit hebben individuele 55-plussers nu baan drie op de maandagochtend afgeschreven, zodat uiteindelijk alsnog alledrie banen kunnen worden geclaimd. Aanleiding voor het opnieuw bekend maken van het bestuursbesluit was de komst van een aantal jongere tennissers, die op maandagmorgen niet op een van de banen terechtkonden.