Bestuur doet onderzoek naar winterharde banen.

Het Bestuur van Tennisvereniging Akkrum doet onderzoek naar de mogelijkheid van winterharde banen. De club staat in 2007 voor groot onderhoud aan het complex.

Reden om de voor- en nadelen van de verschillende baansoorten te onderzoeken. Vier jaar geleden staakten de stemmen rond een voorstel om kunstgras aan te schaffen. Dat was tijdens een rumoerige vergadering in de bovenzaal van hotel Goerres. Penningmeester Jan Prange heeft nu onderzoek gedaan naar de mogelijkheden dit groot onderhoud te gebruiken om het complex aan te passen. Hij heeft daarvoor een discussienota geschreven met daarin voor- en nadelen van verschillende baansoorten en andere aanpassingen aan onze banen.

Blijven we zomers spelen op gravel, gaan we naar tapijt waar we (bijna) het hele jaar op kunnen spelen of wordt het een baan zoals in Aldeboarn, waar Canada Tenn ligt en waarop ook bijna een heel jaar kan worden gespeeld. Volgens het bestuur is daar niet alleen speelcomfort hierbij van belang, maar zeker ook aanschafen onderhoudskosten. De komende maanden worden de leden daarover nader geïnformeerd. In dit kader is ook van belang welke activiteiten de sponsorcommissie kan ontplooien, aldus het bestuur. Aktie30 is daar een onderdeel van, maar ook andere sponsoractiviteiten.