Terug


Boerenkapel en voetbalclub huren kantine en kleedkamers

Zowel de Boerenkapel van muziekvereniging Harmonie als Voetbalvereniging Akkrum maken dit winterseizoen gebruik van het clubgebouw van de tennisvereniging. Elke woensdagavond klinken de muzikale klanken in de kantine en na de winterstop het geklak van de noppen van voetballertjes in de kleedkamer.

De voetbalclub kampt al langer met een gebrek aan kleedruimte. De eigen accommodatie is te klein voor het groeiende aantal E– en F-teams.

Het bestuur heeft een aantal stringente voorwaarden gesteld. Afgesproken is dat uitsluitend Akkrumer voetballers van de kleedgelegenheid gebruik mogen maken. Zij mogen er alleen in als hun leiders erbij zijn. Bovendien maken vrijwilligers van de voetbalvereniging de kleedkamers en het buitenterrein zelf schoon. Daarvoor is al een extra kraan voor een hogedrukspuit aangelegd. Elke zaterdagmorgen om 9.00 en 10.00 uur zijn de teams daar te vinden. Zodra de tennissers met de voorjaarscompetitie beginnen, zal de voetbalvereniging weer uitwijken naar de eigen kleedkamers.

De boerenkapel van fanfare Harmonie gebruikt de kantine als uitwijkmogelijkheid. Normaliter repeteren de leden in café Kromme Knilles, maar daar kunnen ze niet altijd terecht. Afgesproken is dat zij vanaf medio oktober tot 1 april op de woensdagavond van de kantine gebruik kunnen maken.

De kantine van Tennisvereniging Akkrum is razend populair. Als derde heeft namelijk ook de bridgeclub aangeklopt. De bridgers wilden graag elke week een ander onderkomen hebben.

Bij het ter perse gaan van dit nummer van Breakpoint was nog niet bekend of tennissend Akkrum ook onderdak biedt aan een derde vereniging uit het dorp.

boerenkapel_kantine (396K)