Terug


Tweede wijnproefavond erg sfeervol

Tijdens de tweede wijnproefavond op zaterdag 16 december gaven 22 leden en hun partners acte de présence in het clubhuis van Tennisvereniging Akkrum. Ferencz Deli van De Oude Wijnhoeve in Oudeschoot had een keur aan verschillende wijnen meegebracht. Tijdens de proeverij gaf hij daar tekst en uitleg bij. Meerdere wijnlanden kwamen aan bod.

De Heerenveense vinoloog wist bij iedere soort wijn de bijzonderheden te vertellen, maar dat mag je ook verwachten bij een connoisseur als Deli. Hoewel er deze keer iets minder gasten aanwezig waren dan vorig jaar (toen waren er circa 30), was de sfeer er beslist niet minder om en werd het een gezellige avond. Het clubhuis was door de organiserende sponsorcommissie speciaal voor de feestdagen passend versierd en verlicht.

Met de hapjes en kazen erbij, die de sponsorcommissie had geregeld, gleden de wijnen prima op smaak bij de gasten naar binnen. Een enkeling waagde het kostbare vocht uit te spugen, de meesten echter lieten het zich bijzonder goed en volledig smaken!
Er ontsponnen zich ook leuke gesprekken tussen Deli en de aanwezigen, vanzelfsprekend over de wijn. Daarbij werd de wijnkennis wederzijds goed afgetast! Uiteindelijk zijn 25 dozen wijn besteld.
 

Op woensdag 20 december werden de wijnen afgeleverd. Henk de Jager kon namens de sponsorcommissie tevreden terugzien op een aardige opbrengst voor de tennisvereniging. De verkochte wijnen en ook de sherry brachten 236 euro in het laatje. Vorig jaar was dat een bedrag van 500 euro, maar toen is in het voor een behoorlijke hoeveelheid wijn verkocht. Dat was dit jaar helaas niet het geval.

Foto's van de wijnproefavond vindt u hier.

Maandag 25 december 2006