Terug

Verslag Clubkampioenschappen 2006 Jeugd.

In de eerste week van juli werd, onder soms bijna te warme omstandigheden, gestreden om de wisselbekers en medailles in vier categorieën.

Op woensdagmiddag 5 juli waren de minispelers en driekwart-velders aan de beurt. Alle zes miniveldspelers die meededen, zijn dit jaar met tennislessen begonnen. Nina van der Veen, Edou Snoek, Reino Dijkstra, Isa Klinkert, Marije Muskens en Renee Wijnja waren redelijk aan elkaar gewaagd. Iedereen speelde 4 wedstrijden van 15 minuten. Sommigen wisten in die relatief korte tijd, 5 games te halen. Anderen speelden meer gelijkwaardig tot een stand van 2-3 of 2-3 in die tijd.

Bij de driekwart-velders verliep de wedstrijd wat anders dan gepland. We hadden een jongens- en een meisjespoule gemaakt. Helaas kwamen 2 jongens niet opdagen. Gelukkig vond Jelle Bontekoe, die toen als enige jongen overbleef, het geen probleem om in de meisjespoule mee te spelen en …. zoals later bleek: de meiden stonden hun ‘mannetje’ tegen Jelle. Er werd gespeeld om 2 gewonnen sets van 4 games. Twee van de 4 deelnemers zijn net als de minispelers pas dit jaar met tennisles begonnen. Petje af voor jullie prestatie!

In het weekend van 8 en 9 juli speelden de grootveldspelers, verdeeld over de categorie t/m 12 jaar en vanaf 12 jaar. Zowel bij de meisjes als de jongens hadden zich 4 deelnemers per categorie aangemeld. Iedereen speelde tegen elkaar (dus 3 partijen) om 2 gewonnen sets. Bij de jongens t/m 12 jaar waren er zelfs 6 deelnemers. Zij streden eerst in 2 poules en vervolgens speelden de nummers 1, 2 en 3 van beide poules tegen elkaar.

Voor bijna alle spelers t/m 12 jaar was het dit jaar de eerste keer dat ze op grootveld meededen aan de clubkampioenschappen. Sommigen zien dat als uitdaging en gingen onbevangen het veld op, anderen waren eerst benauwd niet een game te kunnen winnen. Dat bleek reuze mee te vallen. In 2 partijen moest een tiebreak als derde set uitmaken wie de winnaar werd. Vooral Hannah Kuperus en Ineke Kerkhof maakten er met twee uren een lange partij van.

De oudere meiden moesten echt ‘vechten’ voor de punten. De tweede plaats moest beslist worden door het aantal gewonnen sets te tellen, want alle 3 hadden een gelijk aantal wedstrijdpunten. De tie-break bleek doorslaggevend, hetgeen wel aangeeft hoezeer deze meiden aan elkaar gewaagd waren. Bij de jongens waren de verschillen op voorhand wat groter, maar ook hier werd toch fanatiek en vooral sportief gestreden.

Bij het driekwart-veld werd besloten vanwege de hitte niet nog een beslissende partij tussen Sanne en Ineke te spelen. Beide meisjes kregen een medaille ‘eerste plaats’ en de wisselbeker gaat over een half jaar van Sanne naar Ineke.

De wisselbeker voor jongens t/m 12 jaar is dit jaar niet uitgereikt. Wel kreeg Jelle de gouden medaille voor deze categorie!

De volgende kans om jezelf te meten in een kampioenschap zal het Boarnsterhimtoernooi zijn. Dan speel je niet alleen tegen clubgenoten, maar ook tegen spelers uit de andere dorpen van de gemeente en Wirdum. Dat toernooi wordt gehouden van 23 september t/m 1 oktober. De uitnodiging daarvoor krijgen jullie de laatste week van de schoolvakantie thuis in de brievenbus.

Klik op pagina 1 en op pagina 2 voor hetzelfde verslag maar nu met foto's!

UITSLAGEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2006 JEUGD:
Mini
1. Maije Muskens
2. Renee Wijnia
 
Driekwart-veld
1. Sanne Reitsma en Ineke Koning
2. Jelle Bontekoe
Grootveld t/m 12 - jongens
1. Roan Vrielink
2. Jelmer Goerres
3. Rutjer van der Meulen
 
Grootveld t/m 12 - meisjes
1. Sybrichje Muskens
2. Rosan Keuning
 
Grootveld ouder dan 12 - jongens
1. Hoite Schaap
2. Jelte Vrielink
 
Grootveld ouder dan 12 - meisjes
1. Chanoe van Dijk
2. Iris Keuning