header-zonnepanelen.jpg

220918 TVA Klussendag 14Het goorste karweitje tijdens de Klussendag op zaterdag 17 september 2022 was het legen en schoonmaken van de peukenpaal. Propvol zat ie en voor sommige leden of bezoekers is dat reden om de peuken dan maar ijskoud op het terras te mikken. Beter kunnen ze de paal legen in de viulniscontainer, kans dat ze spontaan stoppen met roken.

,,Wat een gore klus'', was de reactie van omstanders toen klussendag-coördinator Herman Stokman de ondankbare taak op zich naam. Het legen ervan is een avontuur op zich, omdat het mechanisme waarmee de opvangbak kan worden losgekoppeld, kaduuk is. Daardoor moesten alle peuken door het kleine gaatje, waardoor de rokers hun peuk ook proppen. De losse sigarettenas en ook die van een verdwaalde sigaar vlogen weg mee op de wind.

Het idee werd geopperd om de paal te verwijderd. Nadeel is dat de rokers dan hun peuken niet kwijt kunnen. Een rookverbod voor het tenniscomplex is er nog niet. In het clubgebouw zelf is het ten strengste verboden om te roken.

Foto: Colette Govaars

Agenda

06 jan 2024    16:30 -
Nieuwjaarsreceptie 2024

230614 TVA Banner Toss avond

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)