15112152_nacht_1200x300.jpg

Informatie voor nieuwe jeugdleden

Tennisvereniging Akkrum heeft inmiddels een flinke groep jeugdleden. Zij krijgen tennisles, spelen competitie en doen mee aan gezellige clubactiviteiten.

Lijkt tennis je leuk?
Iedereen mag drie keer gratis komen proeftrainen!
Je sluit aan bij bestaande lesgroepen. Daarna besluit je pas om lid te worden. Ballen en rackets zijn aanwezig.
Je kunt je aanmelden bij tennistrainer Wilfred Meulman 06-54352051.

 220330 TVA jeugd driegratisproeflessen

Elk voorjaar organiseren we een open middag voor de jeugd. Op een ontspannende manier kun je uitproberen of tennis iets voor je is.

Aanmelden lid/tennisles
Om je kind aan te melden als lid en voor tennisles vul je het formulier Aanmelden lidmaatschap in (Alles-in-1). 
Meer informatie over het lidmaatschap (en over de kosten) vind je hier

Competitie
De tennisbond KNLTB organiseert in het voorjaar en in het najaar competities voor de jeugd t/m 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen in de junioren.

Kinderen die les krijgen doen automatisch aan de KNLTB-competitie mee. Ze trainen eerst een paar maanden en daarna starten ze met competitie. Uit ervaring en uit cijfers van de KNLTB blijkt dat kinderen die ook competitie spelen zich meer uitgedaagd voelen, ze meer plezier in tennis hebben en een groter team- en clubgevoel krijgen. Wat willen we nog meer!
Meer informatie

Activiteiten

Voor de jeugd worden elk jaar verschillende activiteiten georganiseerd zoals:

  • Tennis met aansluitend bowlen
  • Openingstoernooi in het voorjaar
  • Jeugdkamp
  • Het altijd gezellige Junior-/Senior toernooi
  • Clubkampioenschappen
  • Pannenkoekentoernooi in december, met natuurlijk… pannenkoeken

Nieuwsbrief voor de jeugd
Er is een eigen digitale nieuwsbrief voor de jeugd met alle relevante informatie voor de jeugd van Tennisvereniging Akkrum. Je wordt hiervoor automatisch aangemeld voor de vereniging. Er is ook een algemene nieuwsbrief

Jeugdcommissie
De jeugdcommissie van Tennisvereniging Akkrum bestaat uit:
  • Taeke Westra
  • Mariska Spaanderman
  • Annelien Siebenga

De jeugdcommissie is te bereiken via jeugdcommissie@tvakkrum.nl

 

Zes jeugdteams tennissen in voorjaarscompetitie

06061851 tennisballen op bank staandTennisvereniging Akkrum speelt met in totaal zes jeugdteams in de voorjaarscomeptitie van de KNLTB. Een team speelt in Rood, twee in Oranje en drie in Groen.
Lees meer...

Tien seniorenteams Akkrum in KNLTB Competitie 2022

05041450 400 bal tussen net en paalTien seniorenteams doen mee aan de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022. Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie wordt het sportevenement weer in het voorjaar gehouden. De lockdowns en andere maatregelen noopten de landelijke sportbond de afgelopen twee jaar tot uitstel van de competitie naar de herfst en algehele afstel.

Lees meer...

Inschrijving senioren voorjaarscompetitie 2022 los

201013_TVA_KNLTBCompetitie2020_Laatste_wedstrijd_damesdinsdag.jpgDe seniorenteams kunnen zich tot en met8 januari 2022 inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2022 bij competitieleiders Willem Kraaij en Herman Stokman. Zij gaan de teams daarna inschrijven bij de KNLTB. Het inschrijfgeld per team is 95 euro. In die prijs zitten de tennisballen inbegrepen.

Lees meer...

Twee herenteams kampioen in KNLTB Competitie 2021

20040751 Tennis zonsondergang LeppedijkTwee herenteams zijn kampioen in de KNLTB Competitie 2021 geworden. Het herendubbelteam 35-plus op de woensdagavond won zes van de zeven wedstrijden. Daarmee bleven Harry Petter, Tjalf Vermij, Mark Edelijn, Jan de Jong, Herman Gaarman en Johan Arendz royaal voor op de uiteindelijke nummer twee in hun klasse, Gaasterland 3. Met elf partijen winst en eentje verlies werd Jan de Jong de beste speler van de poule, terwijl Johan Arendz op een keurige derde plek eindigde met 9 winstpartijen en 1 verliespartij.

Lees meer...

Junioren 1 Akkrum overtuigend kampioen

211114 TVA Junioren 1 kampioenMet overtuigende cijfers is het eerste juniorenteam van Tennisvereniging Akkrum kampioen geworden in tweede klasse (junioren 11/14 jaar) van de KNLTB Competitie 2021. De ploeg verloor niet meer dan vier potjes en sprokkelde in totaal maar liefst 38 punten bij elkaar, twaalf meer dan de uiteindelijke nummer twee. De slotpartij won Akkrum tegen de nummer 2 met 4-2.

Lees meer...

Geen broodje knak en bingo voor jeugd vanwege corona

21021250 Paspop met corona mondkapje 450De feestelijke afsluiting van de KNLTB-competitie op zondag 21 november voor de jeugd van Tennisvereniging Akkrum is afgeblazen. De jeugdcommissie heeft daartoe besloten. Reden zijn de verscherpte coronamaatregelen. De bingomiddag met broodje knak gaat daarom aan de neus van de juniorenspelers voorbij.

Lees meer...

KNLTB Competitie 2021: tot 12 juni opnieuw opgeven

TennisballenZowel junioren als senioren van Tennisvereniging Akkrum kunnen zich tot zaterdag 12 juni voor de KNLTB-comptitie 2021 opgeven. De eerste wedstrijden worden in de week vanaf zondag 12 september gespeeld. Het wordt een volledige competitie met zeven speeldagen. Aanvankelijk zou deze competitie in het voorjaar worden gehouden, maar vanwege de coronacrisis heeft de KNLTB al meerdere malen tot uitstel besloten.

Lees meer...

KNLTB Competitie 2021 uitgesteld tot de herfst

20050950 Gebodsbord anderhalve meter 450De voorjaarscompetitie voor senioren is verhuisd naar de herfst. De landelijke tennisbond KNLTB ziet geen kans om nog voor de zomer een volwaardige krachtmeting tussen deelnemende teams te organiseren. De maatregelen van het kabinet laat het spelen van wedstrijden voor volwassenen van 27 jaar pas op 7 juli 2021 toe.

Lees meer...

Aan- of afmelden KNLTB-competities tot uiterlijk 10 april

210126 TretornPlus 500Het is nog mogelijk om teams voor de Voorjaarscomptitie 2021 op te geven. Vanwege de coronacrisis heeft de KNLTB opnieuw tot uitstel besloten. Op zijn vroegst kan er vanaf de eerste week in juni worden gespeeld. Dat wordt dan een verkorte competie van drie, vier of vijf speeldagen. Afhankelijk van de coronamaatregelen beslist de landelijke tennisbond daar nog op een later tijdstip over.

Lees meer...

Opnieuw uitstel KNLTB-competitie 2021; start mogelijk begin juni

20180719 Tweede gezellgheidstoernooi

De voorjaarscompetitie 2021 van de KNLTB is andermaal uitgesteld vanwege de nieuwste coronamaatregelen. Een volledige competitie is niet mogelijk, maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd. Afhankelijk van de ontwikkelingen worden de eerste wedstrijden in de eerste week van juni 2021 gespeeld.

Lees meer...

KNLTB stelt tenniscompetitie maandje uit

20031650 Tennisbal in plas water 500De start van de Voorjaarscompetitie 2021 van de KNLTB is uitgesteld tot begin mei. Reden is de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de ontwikkelingen rondom corona in de maand april. Vijf juniorenteams en een tiental seniorenteams van Tennisvereniging Akkrum staan in de startblokken, maar moeten minstens een maandje extra geduld oefenen.

Lees meer...

Voorjaarscompetitie 2021: 24 juniorleden van de partij

21010450 TVA Koude eerste les juniorenAan de voorjaarscompetitie van 2021 doen maar liefst 24 juniorleden doen mee. Ze zijn ingedeeld in vijf teams. In de eerste helft van maart wordt het competitieschema bekend. Daarna volgt meer informatie.

Lees meer...

Voorjaarscompetitie: alle jeugdleden doen mee

2020 Clubkamp jeugd Ane Egbert de Jong 450Nieuw binnen Tennisvereniging Akkrum is dat kinderen die les krijgen, automatisch aan de voorjaarscompetitie meedoen. Aangezien de huidige jeugdleden dat fenomeen nog niet kennen,geldt dat voor komend seizoen alleen voor nieuwe leden. Zij trainen eerst een paar maanden en starten daarna met competitie. De opzet is ongeveer hetzelfde als bij voetbal en korfbal, waar alle jeugdleden direct ook aan de competitie meedoen. De landelijke tennisbond KNLTB noemt de nieuwe opzet "Tennis Alles-in-1".

Lees meer...

Voorjaarscompetitie 2021: nu inschrijven

aanbod knltb voorjaarscompetitie 2021 frieslandSeniorenteams van Tennisvereniging Akkrum kunnen zich tot en met zaterdag 9 januari 2021 inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2021. Competitieleiders Willem Kraaij en Herman Stokman schrijven de teams daarna in bij de KNLTB. Het inschrijfgeld per team (inclusief de kosten voor de ballen) bedraagt 95 euro.

Lees meer...

Voorjaarscompetitie tennis verschuift naar herfst

05041450 400 bal tussen net en paalDe voorjaarstenniscompetitie van de KNLTB wordt in de herfst van 2020 gespeeld. Dat geldt ook voor de Kia Tenniskids-competitie. Vanwege de coronacrisis zou de start in het weekend van 9 en 10 mei zijn, maar volgens de KNLTB is het spelen van deze competities voor de zomer niet meer haalbaar.

Lees meer...

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000