header-zonnepanelen.jpg

200509 Inhaal lessen corona kopkoffie 450De kantine van Tennisvereniging Akkrum mag op zijn vroegst op 1 juli 2020 weer open. De gemeente Heerenveen volgt het RIVM in zijn richtlijnen om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Tennisclubs met commerciële uitbaters van de kantine mochten op 1 juni weer open. In een schrijven liet de KNLTB ruimte open voor andere verenigingen om eventueel met gemeente en de eigen veiligheidsregio aparte afspraken te maken.

Verenigingen met een vergunning voor paracommerciële activiteiten krijgen van de gemeente Heerenveen nog niet toestemming voor een vervroegde opening van de sportkantine. Die krijgen ze op zijn vroegst voor 1 juli aanstaande, maar hangt ook af wat het RIVM en in navolging daarvan het kabinet eind juni beslist.

In de aanloop op de mogelijke opening van de tenniskantine in Akkrum is alvast eenrichtingsverkeer in de kantine ingesteld. Bezoekers mogen bij opening alleen via de deur in het halletje naar binnen. Via de terrasdeuren kunnen ze er weer uit. Ook zijn stoelen uit de kantine weggehaald en op het terras tafels (met elk vier stoelen) geplaatst. Mocht de kantine weer opengaan, dan wordt bezoekers het gezonde verstand te gebruiken en de RIVM-richtlijnen in acht te nemen.

Kantine, kleedkamers en terras zijn tot in elk geval 1 juli 2020 gesloten. Na afloop van trainingen en lessen mag iedereen direct weer vertrekken. Alleen in noodgevallen mag men van de toiletten gebruik maken.

Geen eigen consumpties
Het is per sé niet toegestaan zelf consumpties mee te brengen en die op het terras of in de kantine te nuttigen. De boetes voor overtreders zijn niet mals. In het onverhoopte geval de vereniging door toedoen van enthousiaste leden een boete krijgt, mogen de overtreders het totaalbedrag uit eigen portemonnee betalen.

Bij de foto:

Anderhalve meter afstand op het terras.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000