header-zonnepanelen.jpg

170117 TVA Nieuwjaarsborrel lachsalvo om lesgeld 400Terwijl landelijk het aantal tennissers de afgelopen zeven jaar met 16 procent is gedaald, blijft het ledental van Tennisvereniging Akkrum op een heel behoorlijk niveau. In 2016 stonden 221 tennissers op de ledenlijst. Daarmee zit de club op het gemiddelde van de afgelopen zeven jaren.

 

,,We houden er al jaren rekening mee dat er mogelijk een kleine daling van het aantal leden aan zit te komen, maar de terugloop is tot nu toe steeds meegevallen’’, vertelde voorzitter Herman Bierma tijdens de traditionele Nieuwjaarsborrel op de eerste zaterdag van 2017. In de glorietijden speelden 330 inwoners van Akkrum en omliggende dorps in verenigingsverband op de tennisbanen aan de UT-wei.

Bierma refereerde in zijn toespraak aan de krantenberichten over de soms forse terugloop in ledentallen van andere verenigingen. Het Drachtster DLTC bijvoorbeeld heeft momenteel de beschikking over twintig banen, terwijl omgerekend naar het ledental slechts acht nodig zijn. Ook elders worden tennisbanen ,,teruggegeven aan de natuur’’, aldus Bierma. Soms letterlijk: in Overijssel bijvoorbeeld zijn er grote verenigingen waarvan de helft van de banen door onkruid wordt overwoekerd.

Drie banen

Van de drie banen in Akkrum wordt volop gebruik gemaakt. Absolute toppers zijn de interne woensdagavondcompetitie met veertig deelnemers en de altijd drukbezette maandag- en vrijdagochtenden voor 55-plussers. Ook tal van ploegjes spelen de hele week door, terwijl op maandag-, dinsdag- en vrijdagavond les wordt gegeven. De traditionele voorjaarscompetitie met 10 tot 15 deelnemende teams is uitgebreid met de najaarscompetitie, waaraan de laatste jaren minstens vijf teams meedoen.

,,Voor ons is er geen noodzaak om de derde baan aan de natuur terug te geven’’, constateerde voorzitter Bierma. Met een gemiddelde van honderd leden per baan heeft Tennisvereniging Akkrum in elk geval de huidige drie banen nodig. De ledenwerfactie van komend voorjaar moet het ledental op peil houden en misschien wat naar boven duwen.

Foto boven: Grote hilariteit na een opmerking van voorzitter Herman Bierma (achter staand) tijdens de nieuwjaarsborrel 2017.

Meer informatie over het dalende aantal tennissers in Nederland:

http://www.consultancy.nl/nieuws/11708/nederlands-tennis-verliest-ruim-100000-leden-in-vijf-jaar

Foto: Noordoost.nl

Agenda

30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000