header-tennesracket-jongeren.jpg

Junior-seniortoernooi 2018De jeugdcommissie van Tennisvereniging Akkrum zoekt met spoed leden. Herman Stokman en Jetske de Blaauw stoppen binnenkort zonder dat nieuwe ouders zijn gevonden om het stokje over te nemen. Het duo vormt al jaren met z'n beiden de jeugdcommissie. De commissie zou eigenlijk drie mensen moeten tellen, maar samen met trainer WIlfred Meulman kwamen de jeugdactiviteiten altijd weer van de grond.

Bij de foto: Een vrolijke bedoening tijdens het Junior-seniortoernooi 2018. Jeugdcommissieleden Herman Stokman (liggend in blauw shirt) en Jetske de Blaauw (in gifgroen tennisrokje) doen enthousiast mee.

,,De jeugd heeft de toekomst wordt vaak gezegd. Maar heeft de jeugd van Tennisvereniging Akkrum nog toekomst? Natuurlijk!'', zeggen Stokman en De Blaauw, ,,We hebben een mooie groep jeugdleden die elke week met heel veel plezier tennist: ze hebben les, spelen competitie en doen mee aan gezellige clubactiviteiten. Het is mooi en dankbaar werk en leuk om te doen.''

Herman Stokman zit al acht jaar in de commissie. Zijn jongste zoon Hessel al bijna jeugdlid-af. Jetske de Blaauw is al vijf jaar actief. Ze hebben beiden aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe commissie. ,,Herman stopt aan het eind van dit kalenderjaar, ik wil nog wel een jaar blijven om de overgang naar een nieuwe bezetting van de jeugdcommissie soepel te laten verlopen;'', aldus Jetske de Blaauw.

,,Ook al weten we dat het lastig is om nieuwe mensen te vinden, toch zijn we positief gestemd dat het gaat lukken. Ouders die we eerder hebben gevraagd, willen of kunnen nu misschien wél en ondertussen zijn er ook weer nieuwe ouders bijgekomen. En wie weet is het leuk om de jeugdactiviteiten met een aantal ouders op te pakken dat elkaar al kent. Voor de meeste zaken hoef je geen 'tennisverstand' te hebben. Wel is het handig dat er in ieder geval één lid is met een tennisachtergrond. Drie à vier mensen in de jeugdcommissie is ideaal, omdat je de klussen dan goed kunt verdelen.''

De belangrijkste taken van de jeugdcommissie:

- Organisatie competitie KNLTB binnen de tennisclub
- Organisatie clubactiviteiten, zoals het pannenkoekentoernooi, ouder-kindtoernooi, jeugdclubkampioenschappen
- Werving nieuwe leden, bijvoorbeeld via een open dag of schooltennis
- Afstemmen met trainer Wilfred Meulman over bijvoorbeeld de lessen
- Nieuw op te pakken in 2021: alles-in-1 tennis. Vanuit de bond is dit een nieuwe manier om jeugdleden te behouden.

Bel ofmail ons! Graag gaan we op korte termijn digitaal met ouders om tafel, die mogelijk in de jeugdcommissie willen. Een nieuwe frisse jeugdcommissie is waar we voor gaan!

Herman Stokman, tel. 06-44472854, jeugdcommissie@tvakkrum.nl
Jetske de Blaauw, tel. 06-52140719, jdeblaauw@hetnet.nl

Agenda

30 mrt 2024    13:00 - 15:00
Tennis: open middag voor de jeugd
04 apr 2024    20:00 -
Ledenvergadering
16 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

230614 TVA Banner Toss avond

Tennisballen op de banen van Tennisvereniging Akkrum in de avonduren. De lichtmasten en het kunstgras met keramisch gravel (merknaam Smash Court van Grontmij, maar in Akkrum van Antea Group)