header-toss.jpg

20122950 TVA Herfststorm Bella vernielt hekKerststorm Bella heeft voor flinke schade op de tennisbanen van Tennisvereniging Akkrum gezorgd. Een deel van het hek aan de kopse kant van de banen 1 en 2 is kapot. De staanders, waaraan het gaas is bevestigd, zijn uit de betonpoeren geknapt. Het hek staat daardoor flink uit het lood. De zuidelijke storm kreeg zoveel vat op de winddoeken dat in totaal vijf staanders voor haar krachten moesten buigen.

De schade zit op een plek waar twee winddoeken hangen, die van Event Kompas en Afib Accountancy. Ze waren blijven hangen omdat de zuidwesterstormen van de afgelopen jaren nauwelijk vat op dat gedeelte van de baan krijgen. Bella kwam evenwel uit het zuiden en stond daarmee in een hoek van 45 graden op het hek. De krachten die daarbij ontstonden, waren te groot. ,,Dan moeten die doeken er voortaan ook maar af’’, constateerde voorzitter Durk Kooistra van de Stormapp-groep, die alle andere doeken in stormtijd altijd van de hekken haalt.

Reparatie van de schade lijkt wel mogelijk. Waarschijnlijk is één staander te ver doorgebogen, maar de anderen lijken nog in goede staat. De betonpoeren, die zijn geknapt moeten opnieuw worden gegoten. Wellicht kunnen leden die klus in eigen beheer klaren. Tegelijkertijd kunnen de losgeraakte stangen bovenin de hekken dan ook weer worden vastgezet.

Tennisvereniging heeft in het verleden flink last van meerdere stormen gehad. Een van de maatregelen was het in het leven roepen van de Stormapp-commissie, die de winddoeken weghaalt als er storm dreigt. De aanleg van de windwal naast het B-veld moet de klappen op termijn ook opvangen. Het hek van baan 3 is aan de kant van het trainingsveld van Voetbalvereniging Akkrum op verschillende plekken verstevigd.

Alle verhalen over stormen en tegenslagen vindt u op deze link

Een aantal betonpoeren is geknapt en zal opnieuw moeten worden gestort.

201229 TVA Kerststorm Bella vernielt hek poer 450

201229 TVA Kerststorm Bella vernielt hek poer staander 450

Uit het lood....

201229 TVA Kerststorm Bella vernielt hek 450

Foto's Noordoost.nl

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000