header-tennisballen.jpg

201231 TVA Afscheid IngevanAchterberg 450Met een kleurig boeket bloemen heeft Inge van Achterberg (67) afscheid genomen van Tennisvereniging Akkrum. Het precieze aantal jaren weet ze niet meer, maar de oude kantine, die in 2003 werd afgebroken, heeft ze ook nog schoongemaakt. Ze nam de werkzaamheden over van Wouter Hollander, die gedurende een groot aantal jaren allerlei werkzaamheden voor de club oppakte. Penningmeester Ernst Beek bracht met het fleurige boeket bloemen de dank over namens bestuur en leden voor de jarenlange inzet.

,,Met plezier heb ik mijn werk al die jaren gedaan, hoor’’, vertelt Inge van Achterberg, die het schoonmaken van de kantine altijd combineerde met de controle van haar boot in de haven van buurman “Tusken de Marren”. Ze was altijd vroeg aan het schoonmaken en nam dan haar hond mee. Met trainer Wilfred Meulman dronk ze regelmatig een bakje koffie, terwijl een van de leden, Wim van Tricht, haar ook wel spontaan op een taartje trakteerde.Ria Rudlphi, die toen in de kantinecommissie zat, vroeg haar destijds voor het schoonhouden van het clubgebouw.

Zelf tenniste Inge van Achterberg niet, maar zoon Stefan (inmiddels 35 jaar) deed dat tijdens zijn basisschooltijd wel. Dat was in de tijd dat de oude kantine er stond. ,,Als moeder reed ik tijdens de voorjaarscompetitie de kinderen regelmatig naar hun uitwedstrijd. Of ik kwam op de baan te kijken. De sfeer bij de club was altijd heel erg gezellig’’. Met haar 67 jaar vindt Inge van Achterberg het welletjes geweest. ,,Het wordt tijd voor andere dingen.’’

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000