16040251_Rackets_in_tas_1200x300.jpg

20201206 Geen Coronakoffie op zondagse wintercompetitie 450,,It wurdt ´m net mear´´. Met dit understatement beschrijft toernooileider Anne Sijbesma de stand van zaken rond de wintercompetitie van Tennisvereniging Akkrum. Zowel de donderdagmiddag als de zondagochtendcompetitie zijn voortijdig beëindigd. Over een paar weken zou de prijsuitreiking in het clubhuis zijn, maar de deelnemers hebben amper wedstrijden gespeeld. In de loop van het seizoen werd het spelen van dubbelpartijen helemaal verboden. Met de maatregel hoopt het kabinet verspreiding van het coronavirus terug te dringen.

De steeds strengere coronamaatregelen zorgden voor een voortijdig einde van de verschillende competities op de Akkrumer banen. Eind september golden alleen nog hygiënemaatregelen, maar op 4 november kwam er een verbod op het dubbelspel. Premier Mark Rutte verslikte zich er tijdens de persconferentie even in, maar tennissend Nederland moest er toch aan geloven. Twee weken later liet het kabinet de teugels vieren, maar 14 december 2020 ging alles weer op slot. Op 23 januari 2021 kwam daar de avondklok nog eens overheen. Vanwege het grote aantal besmettingen zit versoepeling van de maatregelen er nog niet in.

Een klein aantal partijen is in oktober en november gespeeld. Van de vijftien deelnemers aan donderdagmiddagcompetitie in de Utingeradeelhal is nog wel een ranglijst op TvAkkrum.nl opgemaakt. Met twee gespeelde wedstrijden stond Zus van der Heide aan de leiding, maar Leonie van der Horst bijvoorbeeld was nog niet aan de bal geweest. De zeventien tennissers van de zondamorgencompetitie zijn wisselend aan de bal geweest. ,,We skrasse dit jier fierder alles. Der binne fiersten te min wedstriden spile’’, aldus Sijbesma.

Ook de woensdagavondcompetitie is vroegtijdig geëindigd. Een beperkt aantal wedstrijden is gespeeld. Het coronavirus gooide ook roet in het eten van de Ladies Night, een spontane dubbelcompetitie van dames, die van de woensdag naar de late zondagmiddag verhuisde, maar waarin ook nauwelijks een bal is geslagen.

Lees ook:

De interne competities van 2019/2020 werden na het uitbreken van de wereldwijde coronapandemie ook voortijdig afgebroken.

Bij de foto:

Wat onwennig vanwege de coronamaatregelen staan deelnbemers van de zondagse wintercompetitie van Teenisvereniging Akkrum op het terras. Om besmetting te voorkomen mogen ze niet binnen koffiedrinken en minstens anderhalve meter uit elkaar staan. Toernooileider Anne Sijbesma (met het wedstrijdschema in de hand) noteert de uitslagen. Het was een van de weinige dagen in het tweede kwartaal van 2020 waarop kon worden gespeeld.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000