header-tennesracket-jongeren.jpg

20180719 Tweede gezellgheidstoernooi

De voorjaarscompetitie 2021 van de KNLTB is andermaal uitgesteld vanwege de nieuwste coronamaatregelen. Een volledige competitie is niet mogelijk, maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd. Afhankelijk van de ontwikkelingen worden de eerste wedstrijden in de eerste week van juni 2021 gespeeld.

Het uitstel van de voorjaarscompetitie geldt voor zowel de senioren als de junioren. De verlenging van de lockdown houdt in dat georganiseerde wedstrijden nog niet mogen worden gespeeld. ,,Mocht een start van de voorjaarscompetitie begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zetten we in op een KNLTB Competitie in het najaar’’, aldus de landelijke tennisbond.

,, We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren’’, aldus de KNLTB. Er wordt niet om promotie of degradatie gespeeld. Na de persconferentie op 13 april 2021 bekijkt de tennisbond de mogelijkheden opnieuw. Zo gauw mogelijk wordt dan ook bekend gemaakt of de start in de eerste week van juni daadwerkelijk mogelijk is en op welke dagen wordt gespeeld.

De avondklok gaat vanaf vandaag een uurtje later in, dus om 22.00 uur in plaats van 21.00 uur.

 

Informatie over alle van de KNLTB op een rijtje

Voorjaarscompetitie
• De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld. Alle rechten blijven behouden voor de Voorjaarscompetitie 2022.
• De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Een verenigingscompetitieleider (VCL) kan een nieuw team aanmelden bij de KNLTB. We kijken dan of er nog een plekje vrij is en zullen het team alsnog indelen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder een team aan ons doorgegeven wordt, des te groter de kans dat wij het nog kunnen indelen.
• Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Het verzoek is om dit zo snel mogelijk door te geven, zodat hier met het indelen nog rekening mee gehouden kan worden. VCL's kunnen terugtrekkingen doorgeven tot uiterlijk 11 april).
Zomeravondcompetitie
• De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.
Tenniskids /Juniorencompetitie
• De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zullen wij daar op inspelen. Daar houden we bij het indelen al rekening mee.
• De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. Een VCL of functionaris Tenniskids kan teams aanmelden bij de KNLTB.

Tennis in april/mei
In tegenstelling tot veel andere sporten hebben we het hele jaar door kunnen tennissen, en nog steeds. Dat is geweldig, immers sporten en bewegen is juist in deze coronatijd belangrijk. Nu er geen competitie is in april en mei, biedt dit ruimte voor het onderling spelen van wedstrijdjes en voor het verwelkomen van nieuwe leden met bijvoorbeeld proeflessen. Voor volwassenen is tennis en padel op dit moment met maximaal 4 personen op een baan mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

Veelgestelde vragen
Klik op deze link voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, tennis, padel en het coronavirus.

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000