header-toss.jpg

210403 Opendag cTennisverenigingAkkrum 500Het zonnige weer maakte van de open middag van Tennisvereniging Akkrum een topbeleving. De frisse noordenwind had geen vat op het beschut gelegen park. Met een zonnetje erbij is het er al gauw heel aangenaam., De groep basisschoolleerlingen kon in twee etappes met de tennissport kennismaken. Rackets en tennisballen lagen klaar, nieuwe netten en een geprepareerde baan maakten het alsof de toptennissers-in-spé op het wereldberoemde Parijse tennispark Roland Garros stonden.

 

In korte tijd maakten de jonge deelnemers met verschillende facetten van het tennisspel kennis. De warming-up, spelletjes om het balgevoel te ontwikkelen en de eerste technische aanwijzingen kwamen voorbij. Trainer Wilfred Meulman speelde op de grote tennisbaan ook ballen aan. Het viel op dat een enkeling de bal ook al direct keurig retourneerde. De leercurve van het tennisspel is steil, maar de ervaring leert dat training en regelmatig zelf aan partijtje spelen – dat kan ook op straat – de vaardigheid snel vergroot.

De meeste kinderen, die de open middag bezochten, volgen in april de proeflessen. Belangstellenden kunnen zich daarvoor altijd nog aanmelden. Dat kan via tennistrainer Wilfred Meulman (0654-352051 of trainer@tvakkrum.nl).

Senioren
Vanwege de beperkingen rond de coronapandemie werd voor het tweede achtereenvolgende jaar geen open dag voor senioren gehouden. Zij kunnen zich wel aanmelden als lid of voor training. Dat kan via www.tvakkrum.nl of rechtstreeks bij trainer@tvakkrum.nl.

Bij de foto:

Dikke lol op de tennisbaan met trainer Wilfred Meulman, die de juniorleden zoveel mogelijk ballen tegelijkertijd de lucht in laat gooien.

Foto: Jetske de Blaauw

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000