header-tennisballen.jpg

20210629 Statafels rond pilaren 500De stalen pilaren op de betonpoeren van de kantine van Tennisvereniging Akkrum zijn na zeventien jaar eindelijk omkleed. Sponsor Pieter Hania van AA Trappen in Joure heeft met twee hulpen houten omschotten gemaakt, waarvan drie in de vorm van een statafel. Boot Akkrum sponsorde het trespa voor de ronde tafelbladen. De kersverse voorzitter Rikus Rudolphi (rechts op de foto met Hania) en penningmeester Geert Couperus hielpen bij de realisatie ervan.

De plannen voor het omkleden van de pilaren dateren uit de periode rond de nieuwbouw van het huidige clubgebouw in de winter van 2003/2004. Toen al zag de toenmalige bouwcommissie – onder voorzitterschap van Rudolphi - dat de betonpoeren boven de tegelvloer van het terras uitstaken. ,,Een lilk gesicht wêr’t heechnedich wat oan dien wurde moast’’, aldus de voorzitter. Zijn benoeming op de ledenvergadering dit voorjaar was de katalysator voor de daadwerkelijke uitvoering van het idee, dat al die jaren op de achtergrond bleef sluimeren.

In de loop der jaren zijn meerdere pogingen ondernomen om de betonpoeren te verhullen. Lange tijd stonden ze in het voorjaar verscholen tussen bloempotten met viooltjes. Ook plastic potten werden ingezet: aanvankelijk hingen ze op ruim een meter hoogte aab de pilaar, maar gaandeweg zakten ze naar beneden, tot vlak boven de poeren. De definitieve oplossing liet op zich wachten tot het moment dat houtprijzen vanwege de coronacrisis verdubbelden. ,,Het hout is razend djoer mominteel, maar dat is net oars’’, aldus Hania. Hij zaagde de ronde bladen voor de drie statafels uit dik trespa, dat door Boot Akkrum beschikbaar werd gesteld.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000