17020858_Koukleumenopdebank.jpg

071119ab

Een spetterende open dag voor zowel junioren als senioren. Tennisvereniging Akkrum maakt op zaterdagmiddag 26 maart een knallende start met het nieuwe zomerseizoen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Scholieren die met de sport willen kennismaken, kunnen die dag aan een spelletjescircuit meedoen. Trainer Wilfred Meulman, die met ingang van 1 april weer de lessen in Akkrum verzorgt, is er bij. Iedereen die lid wil worden - ook achttienplussers - zijn de hele middag van harte welkom.

Het idee voor het spelletjescircuit voor scholieren komt van de jongerencommissie WhozNext. Jesca Goerres, Mahana Tuimaka, Ineke Koning en stagiair Jorrit de Haan organiseren vanaf circa half twee tot vier uur verschillende activiteiten. Ze starten met een leuke warming-up. Daarna gaan de deelnemers in groepjes langs de spelletjes, zoals blikgooien, een parcourtje met hindernissen en tot slot een gezamenlijk eindspel. Uiteraard alles met tennisrackets en ballen, die beschikbaar worden gesteld. Op de basisscholen in Akkrum worden nog flyers met meer informatie rondgedeeld.

Senioren kunnen tijdens de open dag ook kennismaken met de tennissport. Rackets en ballen zijn beschikbaar. Zelf graag tennisschoenen zonder profiel meenemen.

Tennisvereniging Akkrum staat als een van de meest actieve tennisclubs in de regio bekend. De ,,meest gezellige kantine van Friesland'' en het clubhuis, dat in de winter van 2003/2004 door leden eigenhandig is gebouwd, dragen daar aan bij.

Gezelligheidstoernooien – in de zomer en ook 's winters –, clubkampioenschappen en allerlei andere activiteiten vormen de rode draad in het overvolle jaarprogramma. Absolute topper is het tennis voor 55-plussers op de maandagmorgen, die vanwege de drukte regelmatig in de wachtrij staan. Komend voorjaar draait er weer een team in de hoofdklasse mee. In totaal spelen zo'n tien teams in de voorjaarscompetitie van de KNLTB.

De splinternieuwe winterharde banen bieden de ruim tweehonderd leden de gelegenheid om het jaar rond te tennissen. Daar wordt ook flink gebruik van gemaakt. Het Winterkosttoernooi met na afloop stamppottenbuffet is een van de ijskoudste toernooien van het jaar.

Meer informatie: secretariaat@tvakkrum.nl.


 

 

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000