header_corona_afstand_houden_300.jpg

201021 TVA ALV in coronatijd 3 450De taken van secretaris Kees Keuning van Tennisvereniging Akkrum worden overgenomen door een duo. Jildou van der Schaaf en Niels van der Veen nemen de honneurs vanaf de jaarwisseling waar. Ze worden de eerste maanden door Keuning ingewerkt. Van der Schaaf en Van der Veen hebben bewust voor een duobaan gekozen. Niet alleen vanwege de verdeling van de werklast, maar het komt ook goed uit als het stel oppas voor zijn kinderen moet regelen: de een kan dan thuisblijven en de ander de vergadering bijwonen.

Kees Keuning is sinds 2004 secretaris van de tennisvereniging geweest. ,,Na al die jaren heb ik het nu wel gezien’’, motiveert hij zijn besluit om te stoppen. De ledenadministratie geeft voor een secretaris het meeste werk. Toen hij de taken destijds van Ingrid Russchen overnam, waren er zo’n driehonderd leden. Daar bleven na opschoning van het bestand zo’n 270 van over. Tegen de stroom in en mede dank zij de groei van het aantal inwoners in Nes kon de tennisvereniging het aantal leden op peil houden. Na verloop van tijd kreeg de club toch met een daling te maken.

Op dit moment heeft Keuning zo’n 187 leden onder zijn hoede. Ze staan allemaal in de digitale lijst van de app, die de landelijke tennisbond KNLTB beschikbaar heeft gesteld. De ontwikkeling van de software daarvoor ging allesbehalve soepel. ,,Het programma kende allemaal kinderziektes en is een paar keer volledig opnieuw ontwikkeld. Daar hebben we behoorlijk wat werk van gehad.’’

Het maken van de notulen van de maandelijkse ledenvergadering en de jaarlijkse ledenvergadering behoorde tot de vaste klussen van Kees Keuning. In de tijd dat het clubblad Breakpoint, dat in februari 2017 voor het laatst verscheen, schreef hij ook een jaaroverzicht. ,,De kopij daarvoor leverde ik altijd aan’’, vertelt Keuning, die vanwege blessures de laatste jaren zelf weinig aan spelen toekwam. Een heupoperatie en tweemaal rugklachten speelden hem parten. Inmiddels tennist hij weer op de zondagavond speelt hij samen met zijn vast ploegje. ,,Tenminste, als het weer het toelaat.”

Bij de foto:

Tijdens de laatste ledenvergadering - op 21 oktober 2021 - vergaderde secretaris Kees Keuning (links) met een mondkapje op. Op de achtergrond toenmlaig voorzitter Herman Bierma.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000