header-tennesracket-jongeren.jpg

200509 Inhaal lessen corona warming up 450Tennis op de banen van Tennisvereniging Akkrum ligt de komende drie weken alle avonden plat. Vanwege de coronamaatregelen zijn alleen overdag trainingen, interne competities en vrij spelen mogelijk. Kantine en douches blijven gesloten. De “avondlockdown” duurt van zondag 28 november tot en met zondag 19 december 2021. De maatregel geldt van ‘s middags 17.00 uur tot de volgende ochtend 5.00 uur.

Als gevolg van de kabinetsmaatregel gaan de lessen na 17.00 uur drie weken lang niet door. Trainer Wilfred Meulman wil alle volwassen daarom naar de zaterdag verhuizen, tussen 9.00 en 17.00 uur. Het gros van de lessers reageert positief op dat inititiatief. Gedurende drie weken kan iedereen dan in zijn of haar eigen groep spelen. ,,Op deze manier kunnen we toch een balletje slaan’’, aldus Wilfred Meulman. De jeugdtrainingen gaan bijna allemaal door. Op maandag kan een groep jongens niet. Op de dinsdag en vrijdag zijn starttijden van de lessen zodanig aangepast dat alle jeugdgroepen kunnen lessen.

Heel concreet betekent het kabinetsbesluit dat de woensdagavondcompetitie in Akkrum voorlopig stopt. Mede-organisator Paul Muskens heeft de betrokken spelers al per mail geïnformeerd. Zodra de deelnemers weer los kunnen, krijgen ze opnieuw bericht. Voordeel voor hen is dat ze dit jaar geen bijdrage van tien euro hoeven te betalen. De kosten worden uit de pot van twee jaar geleden betaald toen de woensdagavondcompetitie vanwege corona vervroegd werd afgebroken.

De wedstrijden in de beide interne competities van Anne Sijbesma worden overdag gehouden en kunnen gewoon worden gespeeld. Dat geldt voor de tennissers op de donderdagmiddag in de Utingeradeelhal en de zondagochtendspelers, die op de buitenbanen aan de bak kunnen. Vanwege de regen stonden zondag 28 november 2021 de banen overigens blank. De drie wedstrijden wordt later ingehaald.

Algemene informatie over de coronamaatregelen staat op de website van de KNLTB

Bij de foto:

De lessen voor de jeugd gaan grotendeels gewoon door.

Foto: Noordoost.nl

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000