header-zonnepanelen.jpg

Lessen op de zaterdag kan koud zijn: Sandra Lettinga heeft zich goed ingepakt.Het dubbelspel op tennisbanen is in de harde lockdown tot en met vrijdag 14 januari 2022 toegestaan. Aanvankelijk bestond daarover na afloop van de coronapersconferentie van afgelopen weekend nog onduidelijk. De KNLTB heeft bij het verantwoordelijk ministerie en NOC*NSF om opheldering gevraagd en gekregen. De snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus was de reden om hard in te grijpen.

Foto: Lessen op de zaterdag kan koud zijn: Sandra Lettinga heeft zich goed ingepakt.

Het advies van de landelijke tennisbond is helder: ,,Dubbelen is mogelijk als spelers 1,5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.’’ Tennisvereniging Akkrum mag het park open houden van 5 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags.

Kantine en douches dicht
Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten. De kleedgelegenheid en douches blijven dicht.

Interne competities
De interne competitie voor lessers op de woensdagavond is gestopt, de wintercompetitie op de zondagochtend kan doorgaan. Na de aankondiging van de lockdown zaterdagavond legde organisator Anne Sijbesma de wedstrijden van afgelopen zondag direct stil. De door hem georganiseerde competitie in de Utingeradeelhal was al eerder stilgelegd, omdat sporten in gesloten ruimten verboden is.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000