header-tennesracket-jongeren.jpg

15112152 banen avond lichtmastHet wordt tijd dat Heerenveen een tennistoernooi met grote namen organiseert. Spelers als Botic van de Zandschulp, Robin Haase, Kiki Bertens en Arantxa Rus trekken aandacht en publiek. Een toernooi op een groot tenniscourt in Heerenveen en de voorrondes op de tennisbanen in de dorpen zou een enorme opsteker zijn. Aldus reageert Jetske van ‘t Blik uit Akkrum naar aanleiding van haar vraag tijdens de nieuwjaarsreceptie dinsdagavond in Heerenveen.

Een toernooi met als klap op de vuurpijl een wedstrijd tussen de toppers van de Nederlandse dames- en herentennissers. De eigenaresse van Bliksem Reclame in Heerenveen en Akkrum noemt als voorbeeld een toernooi waar ook recreatieve spelers mee kunnen doen. ,,Je zou kunnen denken aan een soort Feanrun voor tennissers.’’

Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie, die dinsdagavond online was te volgen, schoof burgemeester Tjeerd van der Zwan het idee direct door naar het evenementenbureau van de Regio Heerenveen “nGoudenPlak”. Voorzitter Frank van Hout reageerde enthousiast. Hij zei graag sportevenementen te willen organiseren, die het tv-programma Studio Sport halen. Daarmee kan de naamsbekendheid van Heerenveen worden versterkt.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000