header-tennisballen.jpg

211204 TVAkkrum les op coronazaterdag drietal 450Tennis is weer mogelijk. De zwaarste coronalockdown tot nu toe wordt voor sporters vrijwel helemaal opgeheven. Dubbelen is toegestaan, er zijn geen eindtijden en geen maximale groepsgroottes. Alleen de kantine mag nog niet open. Douches en kleedgelegenheden gaan weer open. De nieuwste versoepelingen worden binnen Tennisvereniging Akkrummet groot enthousiasme en blijdschap ontvangen.

Lessen
Alle lessen worden met ingang van maandag weer als vanouds opgepakt. Dat betekent dat de trainingen van zaterdag 15 januari 2022 vervallen. De normaal geplande lesavonden en tijden worden weer hervat. De jeugd traint alweer op de reguliere tijden.

Interne competities
Ook de interne competities op de woensdagavond, donderdagmiddag en zondagochtend kunnen weer worden gestart. De achterstand in gespeelde wedstrijden kan met een beetje inzet van de deelnemers weer worden ingehaald. De deelnemers aan de donderdagmiddagcompetitie in de Utingeradeelhal hebben wel een coronatoegangsbewijs nodig.

De regels samengevat:

– Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte.
– Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
– Voor tennissen binnen is een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje wordt geadviseerd bij het verplaatsen in een tennishal of padelcentra voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
– Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
– Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan. Voor topsport geldt een uitzondering.
– Horeca op sportlocaties blijft gesloten; een afhaalloket blijft mogelijk.
– Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig en is het dragen van een mondkapje voor tennissers vanaf 13 jaar verplicht.

Foto: Noordoost.nl

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000