header-toss.jpg

Onderhoud banenTwee jaar geleden werd het onderhoud van de tennisbanen nog met klein materieel gedaan. Dit jaar was de machinerie veel zwaarder, waardoor de reiniging van de kunstgrasmat intensiever was.Het groot onderhoud aan de banen van Tennisvereniging Akkrum is dit jaar met grotere machines aangepakt dan andere keren. Dank zij de nieuwe, extra brede toegangshekken konden de grotere trekkers en extra zware machines de matten flink onder handen nemen. Met deze extra intensieve schoonmaakbeurt hoopt de club de levensduur van de banen met zo’n vijf jaar te verlengen.

Het mooie, droge voorjaarsweer hielp de ploeg van Antea Sport uit Heerenveen een handje. Het meeste vuil, dat tussen de vezels van kunstgrasmat naar beneden zakt en vastkoekt, kon worden losgeklopt en verwijderd. Na het natte voorjaar van 2021 was dat niet gelukt. De jarenlange vervuiling van algen, mossen, onkruid en vuil zorgde ervoor dat regenwater moeizaam door de matten naar beneden zakt. Het schoonspuiten van de drainage eind 2020 droeg bij aan de verbeterde afvoer van regenwater, maar resulteerde door de verstopte grasmat niet in de gewenste oplossing.

Antea Sport heeft nieuw keramisch gravel over de banen gestrooid. De laag is dikker dan die de afgelopen jaren op de baan heeft gelegen.

CV-ketel en douches
De achttien jaar oude cv-ketel van Tennisvereniging Akkrum heeft een periodieke onderhoudsbeurt gehad. Het apparaat werkt nog uitstekend, zo is geconstateerd. De pieterige straaltjes in zowel de dames- als de herendouche zijn al langere tijd reden voor klachten van zowel de eigen leden als bezoekers. Het bestuur zoekt naar een oplossing, waarbij onder alle vier douches weer fatsoenlijk gebadderd kan worden.

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000