16040252_ballenstapel_1200x300.jpg

220618 Kampeerweekend jeugd kanoEen dikke onweersbui en hoge temperaturen konden zo’n 35 jeugdleden van het kampeerkamp van Tennisvereniging Akkrum niet deren. Met een heleboel activiteiten en ook nog tennis hebben ze zich op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 prima vermaakt. Het tentenkamp achter het B-veld van buurman Voetbalvereniging Akkrum stond vol met de meest uiteenlopende typen tentjes.

De organiserende jeugdcommissie had een gevarieerd programma opgezet. In drie verschillende groepen konden ze verdeeld over de zaterdag met drie activiteiten aan de slag. Meest warm was het tennissen op de baan in de volle zon. Zowel de spelers als trainer Wilfred Meulman liep het zweet over de rug.

Ook konden de groepen beurtelings met kano’s door het dorp. Samen met de begeleiders maakten ze een toertocht door de smalle wateren en over de wat bredere Boarn. De kennismaking met Akkrum vanaf het water was voor een aantal wel bijzonder.
 
Waterpistolen
Met de warmte vielen de waterspelletjes bijzonder in de smaak. Dikke waterpistolen en plantenspuiten waren machtige wapens in de strijd tegen de hitte. Spectaculair was ook de zeepbaan op een inderhaast opgehaald stuk zwart stuk kuilplastic. Met water en zeep als gladmakers zweefden de kinderen en begeleiders op hun buik over baan.
 
Zwemmen
Vlak voor het eten konden de deelnemers aan het tenniskamp nog een uurtje zwemmen. De hongerige magen werden gedurende de dag steeds goed gevuld. Dik belegde bruine boterhammen vonden gretig aftrek, zowel bij lunch zaterdagmiddag als bij het ontbijt zondagochtend. De macaroni zaterdagavond legde een bodem voor de speurtocht en de disco later op de avond.
 
Geen puf meer
Het enthousiasme van de disco resulteerde er in dat de meesten bijtijds naar bed gingen. Rond half een ‘s nachts was het rustig. Na het ontbijt was er nog een laatste ronde tennis met de favoriete spelletjes Rond de Wereld, Turbodubbel en het altijd scorende Koning van het Veld. Het was bijna teveel van het goede. De meeste kinderen hadden geen puf meer en waren toch wel blij dat de ouders hen rond half twaalf weer ophaalden.

Foto/video: Jeugdcommissie Tennisvereniging Akkrum

De zeepbaan. Wie komt het verste? Roan Westra of trainer Wilfred Meulman.

220618 Kampeerweekend jeugd zeepbaan

220618 Kampeerweekend jeugd kano liggend

20220618 Tenniskamp boterham

Thys Dijkstra en Florian van Amstel op weg tijdens de speurtocht.220618 Kampeerweekend jeugd speurtocht

 

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000