17020858_Koukleumenopdebank.jpg

Medewerkers van werkvoorzieningschap Empatec zijn donderdag in opdracht van de gemeente Boarnsterhim  begonnen met het planten van de struikenhaag langs de banen van Tennisvereniging Akkrum. De 450 struiken zouden aanvankelijk afgelopen zaterdag door de eigen leden in de grond worden gezet. Een harde kleilaag zorgde ervoor dat de 'Boomplantdag' van afgelopen zaterdag direct na de koffie eindigde. Overleg met de gemeente resulteerde in wijziging van de plannen.

Het idee van de Boomplantcommissie van Tennisvereniging Akkrum om een sleuf te graven en daarin de bomen te planten, is door Coen van Slooten, de groenman van de gemeente, afgeraden. Weliswaar zou in de sleuf potgrond komen, maar de kans bestaat dat al het regenwater in de sleuf blijft staan en de struiken verdrinken. De gemeente freest de grond nu over de hele breedte en plant daarna de beukenstruiken. In de gefreesde grond heeft het regenwater meer mogelijkheden om weg te stromen.

De kosten van het frezen en planten zijn voor de gemeente Boarnsterhim. Het graven van een geul en de afvoer van de grond zou veel duurder zijn. Reden voor de Boomplantcommissie van de tennisvereniging om direct toe te happen. De vrijwilligers hoeven komende zaterdag daarom niet in actie te komen. Stratenmakersbedrijf Rinke Welles uit Akkrum legt volgende week het worteldoek en brengt met een kraantje ook een laag grind van in totaal zestien kuub aan. ,,Dat scheelt ons heel wat kruiwagentjes, die we anders zelf hadden moeten rijden.''

 

Bij de foto:

Medewerkers van Empatec druk aan het planten van de beukenhaag.

111201_Beukenhaag_planten

 

En natuurlijk op tijd een bakje koffie met koek van TVA-voorzitter Jan Vrielink

111201_Beukenhaag_koffiedrinken_kopie

Foto's: Jan Vrielink

Agenda

09 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - eerste ronde - Balk-Akkrum
30 juni 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - tweede ronde
08 sept 2024    10:00 - 18:00
Friesland Cup - finalerondes

240327 Logo brouns notariskantoor
 LogoKromme Knilles 1000